Вулин: Србија стабилна земља, за БиХ је то све теже рећи

БЕОГРАД: Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је данас да не зна каква је ЕУ перспектива земље БиХ у којој се представник хрватског народа бира бошњачким гласовима.
aleksandar vulin, Ministarstvo odbrane
Фото: Министарство одбране

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране он је хрватском члану Председништва БиХ Жељка Комшића који је изабран бошњачким гласовима поручио да брине о својој земљи а не о Србији.

Реагујући на комшићеву изјаву да се иза сусрета Милорада Додика и председника ХДЗ БиХ Драгана Човића са председником Србије Александром Вучићем крију неки други мотиви а не европска перспектива Вулин је оценио да не зна каква је ЕУ перспектива земље у којој се представник хрватског народа бира бошњачким гласовима.

"Србија је економски и политички стабилна земља, али за БиХ је то све теже рећи. Како да се говори о стабилности земље у којој Комшић и Џаферовић крше Устав и без воље Срба говоре да је Косово фактички држава. Или где СДА у свој конгресни документ уводи обавезу уништења Републике Српске, уставне категорије у БиХ", изјавио је Вулин.

Он је додао како не зна каква је ЕУ перспектива земље у којој се представник хрватског народа бира бошњачким гласовима и прети се Хрватима да ће им сви представници бити изабрани без њихове воље.

"Комшић нека брине о својој земљи и нека се потруди да може отићи бар до Лиштице и Широког пре него настави да прозива Србију и њеног председника. Далеко је њему Београд", изјавио је Вулин а саопштило Министарсво одбране.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести