Вулин: Србија у време Тадића претворена у приватну државу

БЕОГРАД: Председник Покрета социјалиста Александар Вулин реаговао је на изјаву бившег председника Србије Бориса Тадића да је Србија "генератор криминала у региону", казавши како је управо супротно - "Србија за време Тадића претворена је у приватну државу, о којој су одлучивали тајкуни, нарко-дилери и странци".
vulin
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije, arhiva

Вулин је навео да је Србија све своје највеће неуспехе, поразе и ломове доживела управо за време власти Бориса Тадића.

Тешко је наћи иједног бившег председника неке стране земље који своју земљу мрзи као што Борис Тадић мрзи Србију, саопштио је председник ПС.

Управо је Тадић тај који је, сматра Вулин, омогућио хрватским тајкунима и црногорским дилерима да створе империје у Србији.

Док се Тадић извињавао Хрватима на Брионима и док је губио Косово и Метохију из Румуније, Србију су пљачкали и пустошили разни тајкуни, оценио је он.

Према речима Вулина, Тадић је Србију одвео у банкрот, спровео "пљачкашку" приватизацију, а на улици оставио 400.000 радника, али је Србија, наводи, успела да се ослободи и опорави од "Тадићевог криминала".

Тадић је на конференцији за новинаре навео да је Србија генератор криминала у региону и битан међународни чинилац у тој области за који је крив Вучић, те да опозиција погрешно реагује.

Он тврди да од 2012. до данас постоји само једна афера у којој грађани живе, а то је "свеопшта системска криминализација српског друштва", и додаје да део опозиције који напада Вучића за афере ради то на погрешан начин, "испод сваког потребног нивоа знања и експертизе".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести