Вулин: Ствара се атмосфера да је нормално мрзети Вучића

БЕОГРАД: Наше надлежне службе врло озбиљно схватају сваку претњу упућену било коме, наравно и председнику Александру Вучићу и његовој породици, изјавио је данас министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин уз оцену да се плански ствара атмосфера да су Вучић и његова породица толико омражени да их треба убити и да је то "сасвим у реду".
vulin
Фото: MUP

Вулин је у јутарњем програму телевизије Пинк, упитан да прокоментарише константне нападе на председника Србије и његову породицу, казао да је "идеја направити атмосферу у којој је потпуно нормално мрзети Александра Вучића".

"Онда идете на следећи корак, треба напасти Вучића, његову породицу, треба их физички ликвидирати. Ми смо сви склони да кажемо - то треба лечити, то је психијатрија. Није то више питање за психијатрију, то је питање за тужиоца, за правосуђе, јер није то усамљени појединац, неки лудак који се дочепао рачунара па нешто твитује, то су људи који учествују у јавном животу, који су чак имали и неке функције у српској политици и који користе своју позицију у јавном животу да би креирали атмосферу у којој ће се једног дана рећи - Александра Вучића треба убити, па то је нормално, то сви мислимо", прокоментарисао је Вулин.

Он је додао да стално слуша да јавне личности морају да имају већи степен толеранције.

"Каква толеранција, прете да ће те убити, кажу да ће ти убити дете. Да ли Вучић треба да буде толерантан према томе? Он је нажалост и превише толерантан. Он обично свима нама који се бавимо пословима безбедности каже да не обраћамо пажњу на то", истакао је Вулин.

"Не, морамо да обраћамо пажњу на то зато што то ствара атмосферу у којој је дозвољено убити човека, у којој је дозвољено урадити било шта. Тај ко то твитује, буде ли имао шансу да убије, убиће. Ако можете да напишете да нечије дете треба да цркне, ви ћете га и убити ако будете имали прилику", закључио је Вулин, наводи се у саопштењу Покрета социјалиста.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести