Вулин: Тадић оставио Вучићу тешку ситуацију

БЕОГРАД:  Министар одбране Србије и председник Покрета социјалиста Александа Вулин изјавио је данас да нико није свом наследнику оставио лошију позицију и већи терет него што је бивши председник Србије Борис Тадић оставио садашњем шефу државе Александру Вучићу.
vulin, tanjug
Фото: Tanjug/MO, arhiva

"Борис Тадић је Вучићу оставио границу између Срба на Јарињу, признавање диплома са Косова, признавање косовских докумената и обавезу да Србима укине личне документе и таблице издате од органа Републике Србије, оставио му је Тадић мишљење Међународног суда правде да је отцепљење Косова у складу с међународним правом, а оставио је и масовно признавање независности Косова из 2008. и ни једну земљу која је повукла своје признање", навео је Вулин у изјави за јавност поводом Тадићева изјаве да је Вучићу оставио боље околности за решавање косовског проблема.

Вулин је оценио да је Тадић оставио "разочарану и слагану Русију у Генералној скупштини УН, оставио је Косово са Еулексом који је довео и Унмиком који је отерао, а оставио је иза себе Тадић посвађане и подељене Србе који више нису веровали Београду.

"Оставио је Тадић презадужену и слабу Србију, неопремљену и деморалисану војску. Нико није свом наследнику оставио лошију позицију и већи терет него што је Тадић оставио Вучићу", истакао је Александар Вулин.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести