Вулин: Вучић обезбедио више респиратора него Тадић за 12 година

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин оценио је да је председник Александар Вучић за две недеље кризе обезбедио више респиратора него бивши председник Борис Тадић за 12 година власти.
aleksandar vulin
Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

"Борис Тадић мисли да у Србији није епидемија корона вируса већ деменције. Тадић напада Вучића да је ''присвојио кризу''. Вучић је присвојио само право да непрекидно ради и да у најтежим временима преузима сву одговорност, све оно што Тадић никада није чинио. Тадић мисли да смо сви заборавили како је у време поплава проверавао да ли кокошке добијају бенседине и да је 2009. године у Србији од грипа умрло 137 људи", рекао је Вулин, који је и председник Покрета социјалиста.

Вулин је навео да је Тадић са Драганом Ђиласом владао 12 година и да за то време, како наводи, није оставио "хиљаде респиратора, обновљене болнице, моћну привреду, пријатеље ни земљу која има углед у свету".

"Бивши министар одбране, бивши врховни командант није нам оставио ни пуне магацине у војсци, ни униформе, ни опрему. Вучић је за две недеље кризе обезбедио више респиратора него Тадић за 12 година власти. За Тадића је боље да се прикључи волонтерима који брину о нашим старијим суграђанима. Неће имати времена за твитовање, али ће упознати људе који раде", поручио је Вулин.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести