Вулин: Вучићев говор за историју

БЕОГРАД: Министар одбране Александар Вулин оценио је данас да је председник државе Александар Вучић одржао историјски говор, после кога власт у Црној Гори мора да одговори на многа питања о положају Срба и дискриминацији коју спроводи према Србима, као највиши домет своје политике.
vulin
Фото: Танјуг (Видео)/Александар Вулин

"Речи председника Вучића речи су председника свих Срба и обавезују државне органе Србије да учине све како би се Србима у Црној Гори помогло", истиче Вулин у изјави достављеној Танјугу.

Према његовим речима, црногорски режим би посету председника Србије српском народу и СПЦ покушао да искористи као "повод за кукање о угрожености" Црне Горе и оправдање за насиље.

Вулин примећује да "Рамуш Харадинај и Тачи у посети Црној Гори нису претња за мир, али је за Мила Ђукановића Вучић у српској цркви претња и разлог за позивање НАТО пакта у помоћ".

"Време је да Србија покаже да не можете водити антисрпску политику, а имати огромну имовину и послове у Србији. Како се односите према Србима са којима живите, тако ће се према вама односити Србија крај које живите. Вучић је данас изговорио велику истину, а Срби у Црној Гори више никада неће бити сами", рекао је Вулин.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести