За опремање ЕТФ и научни парк 5,5 милиона евра 

БЕОГРАД: Министарски савет за иновационо предузетништво и информационе технологије, коме је председавала председница Владе Ана Брнабић, усвојио је данас иницијативу којом се пружа подршка опремању Електротехничког факултета, Иновационог центра Електротехничког факултета и радионице Научно-технолошког парка Београд. 
naucno tehnoloski park
Фото: Youtube Printscreen

Укупан буџет који ће Влада Србије издвојити за ове намене износи 5,5 милиона евра, наводи се у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу са медијима. 

Иновациони центар Електротехничког факултета у Београду је институција чије резултате препознају домаће и међународне компаније, а нова опрема ће створити боље услове за израду иновативних производа, технологија, процеса и услуга у складу са потребама тржишта.

Савет је усвојио и иницијативу за унапређење државне инфраструктуре за развој сектора информационих технологија, којом се предвића пројектовање нових 16.000 квадратних метара Научно-технолошког парка у Београду, завршетак објекта који је у сивој фази од 1.000 квадратних метара и изградња првог новог објекта од 4.000 квадрата. 

Овим проширењем у првој фази биће омогућено запошљавање нових 300 инжењера, а до краја пројекта укупно 1.200. У НТП Београд, за само две године пословања, сада ради 60 компанија, које запошљавају скоро 500 инжењера, наводи се у саопштењу.

Савет је констатовао да је успешно реализован конкурс Програма подршке отварању регионалних иновационих стартап центара, којим је подржан развој стартап центара у 8 градова Србије - Крушевац, Пирот, Суботица, Чачак, Стара Пазова, Ваљево, Зрењанин и Горњи Милановац, у укупном износу од 250 милиона динара. 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести