За српску децу са КиМ у Председништву организована представа

БЕОГРАД: Више од 140 ученика са Косова и Метохије угошћено је данас у Генералном секретаријату председника Републике и за њих је Позориште "Пркос" из Београда извело представу "Јазавац пред судом".
1
Фото: TANJUG / DIMITRIJE GOLL

Гимназијалце и гимназијалке је у име председника Републике поздравио његов генерални секретар, Никола Селаковић, који је српској деци са КиМ, а која су дошла из Косовске Митровице, Косовског поморавља, Шилова, Косовске Каменице, Лапљег села и других места јужне српске покрајине, пожелео добродошлицу.

"Претпостављам да је ово ваш први сусрет са овом дивном зградом која је службено седиште председника Републике. Уверен сам да ће представа остати у вашем дубоком сећању, а нарочито јер први пут у згради Председништва организујемо један овакав догадајај, и то радимо за вас", рекао је Селаковић средњошколцима са КиМ.

Селаковић им је пожелео да уживају у представи коју изводи група младих глумаца који су, каже, верни српским драмским текстовима које желе што више да приближе нашој публици.

Фото: TANJUG / DIMITRIJE GOLL

Представу изводе глумци Јаков Јевтовић, Михало Лаптошевић, Дејан Стојаковић и Данијел Ковачевић, који је изразио задовољство што представу изводи за српску децу са КиМ.

"Мени је пуно срце и једва чекам да представа почне. Не постоји "не" за такву ствар и срећан сам због тога", рекао је Ковачевић новинарима.

Упитан зашто баш представа "Јазавац пред судом", Ковачевић каже да то величанствено дело Петра Кочића је свевременско и чије реченице имају идентичан смисао као и данас.

Фото: TANJUG / DIMITRIJE GOLL

Средњошколци српских школа са КиМ су у дводневној посети Београду, а њихов боравак је организовала Канцеларија за КиМ.

Сутра ће деца обићи и друге институције културе нашег главног града, а једна од њих је и Народни музеј.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести