За унапређење сточарске производње у Војводини 59 милиона динара

НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је 206 уговора корисницима који су остварили право на бесповратна средстава по Конкурсу за расподелу средстава из годишњег програма мера за спровођење одгајивачког програма и по Конкурсу за побољшање сточарске производње на пољопривредним газдинствима и увођења ЕУ стандарда у објекте у којима се врши производња и прерада млека.
mirovic ugovori
Фото: vojvodina.gov.rs

За суфинансирање ових пројеката Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство издвојио је 59 милиона динара.

Данас уручујемо уговоре по два значајна конкурса, која ће допринети повећању квалитета и стандарда у сточарској производњи, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је Покрајинска влада у протекле две године знатно повећала издвајања за пољопривреду, те најавио да ће и у буџету за 2019. годину бити одржан висок ниво улагања у ту област.

Постепено смо повећавали буџет за пољопривреду, редефинисали конкурсе како би што више средстава издвојили за пољопривредна газдинства, и следеће године наставићемо са подршком интензивирању пољопривредне производње и подизању стандарда на највиши ниво, истакао је Мировић.

Фото: vojvodina.gov.rs

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић рекао је да се реализацијом ових конкурса стварају услови за побољшање квалитета млека, повећање сточног фонда, успешније гајење домаћих животиња и ширење генетског напретка, а самим тим и повећање продуктивности по грлу, што ће, како је рекао унапредити сточарску производњу у Војводини.

Захваљујући подршци Покрајинске владе, аграрни буџет никада није био већи него у протекле две године и то је јасан показатељ препознавања потреба пољопривредних произвођача и са тим ћемо наставити и у наредној години, рекао је Радојевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести