Заседа "економски" кризни штаб: Вучић с министрима

БЕОГРАД: У Председништву Србије у току је заседање Кризног штаба за отклањање насталих и спречавање могућих штетних последица болести коју изазива Ковид-19 по привреду, а састанком председава председник Александар Вучић.
v
Фото: Tanjug (D. Kujundžić, arhiva)

"Економски" кризни штаб, за отклањање последица по привреду, поред председника, чине и министар финансија Синиша Мали и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

На састанак у Председништву стигли су и гувернер НБС Јоргованка Табаковић, министри трговине Расим Љајић, саобраћаја, грађевинартсва и инфраструктуре Зорана Михајловић, рада Зоран Ђорђевић, пољопривреде Бранислав Недимовић, привреде Горан Кнежевић, рударства и енергетике Александар Антић.

Након састанка предвиђене су изјаве за медије.

У Србији је јутрос до осам сати регистрована укупно 41 особа заражена корона вирусом.

До осам часова јутрос у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 256 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја, а од последњег извештаја, објављеног у петак поподне, тестирани су узорци 17 особа од којих је шест позитивно и 11 негативно на нови корона вирус.

У Србији су јуче формирана два кризна штаба: поред "економског", формиран је и "здравствени", који предводи премијерка Ана Брнабић, а чине га и министар здравља Златибор Лончар, покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић и директорка Републичког фонда за здравствено осигурање Сања Шкодрић, као и наши врухунски лекари.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести