Заветници би да воде Одбор за Србе у региону и дијаспори

БЕОГРАД: Председница Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски изјавила је данас да та странка инсистира да добије председничко место у скупштинском Одбору који се бави Србима у региону и дијаспори, као и да ће подржати кандидата коалиције "Нада" за једног од потпредседника Скупштине, Божидара Делића.
Milica Djurdjevic Stamenkovski/Fonet/Zoran Mrdja
Фото: Фонет/Зоран Мрђа/Милица Ђурђевић Стаменковски

У скупштини су у току консултације о конститутивној седници парламента, а нешто после 14 сати одређена је пауза, да би, како је рекла Ђурђевић, представници посланичких клубова дефинисали приоритете приликом додељивања чланства у скупштинским одборима.

Консултације ће се наставити данас поподне, али и сутра, додала је она.

"Састанак је обележила краћа дискусија, усмерена ка одлуци да ли ће бити додељено и седмо потпредседничко место на чему су инсистирали ДС, Морамо, Не давимо Београд и Народна странке, које желе да имају своје потпредседничко место", рекла је Ђурђевић.

Додала је да они нису улазили у те њихове амбиције и да сматрају да одлука треба да се донесе у складу са Пословником и досадашњом праксом.

Истиче да ће након паузе предати списак Одбора које Заветници сматрају приоритетним.

"Тражили смо место заменика одбора за КиМ, и за здравље и породицу, јер сматрамо да су компатибилни са нашим програмом, али инсистирамо на председничком месту Одбора за Србе у дијаспори и региону", казала је Ђурђевић и додала да њихов посланички клуб има 10 чланова и неће имати кандидата за потпредседника Скупштине.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести