Завршен протест "1 од 5 милиона" у Београду

БЕОГРАД: Учесници и организатори протеста поручили су вечерас да ће се грађани окупљати докле год је потребно и заказали нову протесну шетњу за следећу суботу.
protest, fonet
Фото: FoNet

Oкупљени су и вечерас прошетали централним улицама, а испред зграде РТС-а су рекли да упркос томе што четири месеца хиљаде грађана протестује медијски јавни сервис и даље их не примећује.

Окупљање грађана у оквиру протеста "1 од 5 милиона" почело је код Теразијске чесме у Београду.

Подсетимо, прошле суботе је испред Председништва Србије отворена "слободна зона", која је активна 24 сата, а свакога дана од 13 до 21 часорганизоване су трибине и разговори са грађанима у којима учествовују лидери опозиционих странака и јавне личности.

Гајић: За шире, национално веће

БЕОГРАД: Функционер Народне странке Вука Јеремића, адвокат Владимир Гајић рекао је да је свестан да опозиција не ужива поверење грађана, те да је зато Србији потребна шира опозиона форма, нека врста демократског националног већа, у коме би били академици, професори, студенти и компетентни појединци.

Гајић је то рекао на протесту “1 од 5 милиона” у Београду, на којем се поред њега обратио и глумац Хаџи Ненад Маричић.

Гајић је рекао да је стајао код Милошеве чесме и пре 30 година и да се од тада ништа суштински није променило.

"Сада знамо шта је пропуштено 5. октобра и шта је требало да буде 6. октобра”, рекао је Гајић и навео да један од првих корака треба да буде лустрација.

Иако број учесника протеста пада, намерни су, како су рекли, да наставе са њима.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести