Завршено поновљено гласање, убедљива победа СНС

БЕОГРАД, НОВИ САД: У 20 часова затворена су 234 бирачка места широм Србије на којима је поновљено гласање. Председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић рекао је вечерас да је СНС на основу обрађених 221 од 234 бирачких места на којима је поновљено гласање за паралментарне изборе у Србији однела убедљиву победу са 60,2 одсто освојених гласова.
glasacka kutija, Tanjug
Фото: Dnevnik, ilustracija

Он је на конференцији за новинаре саопштио да је СПС освојила 11 одсто, а да је СПАС добио несто мање, а ПОКС нешто више гласова у односу на изборе одрзане 21. јуна.

Листа Муамера Зукорлића добила је 4,7 одсто гласова, а Глишић је објаснио да је било и више бирачких места у Санџаку на којима су се понављали избори.

Он сматра да ће тај проценат бити нижи када се обради и преосталих 13 бирачких места.

Напредњаци су, како је навео, највише гласова освојили у Мерошини 92,86 одсто, Прокупљу 93,98 одсто и Бојнику 93,83 процената.


ПИК: Пристижу резултати са 23 бирачка места у Војводини

Покрајинска изборна комисија саопштила је да су у 20 часова затворена сва 23 бирачка места у АП Војводини на којима је данас поновљено гласање на изборима за посланике у Скупштину Аутономне покрајине Војводине.

У Покрајинску изборну комисију тренутно пристиже изборни материјал и записници бирачких одбора, након чије обраде ће бити саопштени прелиминарни резултати, каже се у саопштењу Покрајинске изборне комисије.

Поновљено гласање спроводено је према изборним листама које су учествовале на изборима за посланике у Скупштину АП Војводине, који су одржани 21. јуна 2020. године.


На питање да ли ће ПОКС бити четврта странка која ће ући у парламент, Глишић је казао да је та коалиција по њиховим подацима испод три одсто, али је подсетио да има још 13 бирачких места са којих се очекују резултати.

Захваљујем грађанима што су потврдили поверење у нас, Србија јасно бира свој пут развоја да се гради и ради. То се вечерас поново показало кроз расположење гласача. Јасно нам је да је можда и већи број бирачких места неоправдано обаран, али ево поново смо изашли и убедљиво победили, истакао је Глишић.

Он је рекао да после поновљеног гласања СНС бити на 61 одсто подршке, а тренутно је укупна излазност на граници од 50 одсто и биће позната након сто се обраде сва бирачка места.

Каже и да су напредњаци однели победу и на бирачком месту у општини Врачар.

Пет од 13 необрађених бирачких места налази се у Шапцу где се према Глишићевим речима још броје гласови.


За Краљевину Србију:Освојили 3,06 одсто, ушли у Скупштину

Листа "За Краљевину Србију" саопштила је вечерас да је на основу 75 одсто материјала који је обрадио њихов изборни штаб са 234 бирачка места где су се поновили избори, та коалиција освојила укупно 3,06 одсто гласова.

Они наводе да су тиме стекли право на осам посланика у Скупштини Србије.

Данас је велики дан. Монархисти су ушли у Скупштину Србије, први пут после 75 година. За само три године успели смо да израстемо у четврту политичку снагу у Србији и то је огроман успех, изјавио је носилац листе Жика Гојковић.

Он је захвалио на подршци свима који су гласали за њих и најавио да ће од прве седнице парламента почети борбу за обнову парламентарне Краљевине Србије.


Он је рекао и да ће се видети када ће бити поновљени локални избори у том граду наводећи да локална власт у Шапцу одбија да призна реалност и да не могу да се одвоје од фотеља.

Али полако, Шапчани су се определили за промене, ми ћемо испоштовати оно што је донео Управни суд, изаћићемо на изборе и победићемо, поручио је Глишић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести