Живковић: Цензус не погоршава услове, кључ су медији

БЕОГРАД: Председник Нове странке Зоран Живковић рекао је данас да смањивање цензуса не погоршава изборне услове, који, по њему, и иначе нису добри, а кључ је, каже, одсуство медијских слобода.
zoran zivkovic
Фото: Танјуг/ Бојан Стекић

“У суштинском смислу смањење цензуса не погоршава услове за изборе”, рекао је Живковић на конференцији за новинаре

Коментаришући изјаве дела опозиције да он није права опозиција, уколико изађе на изборе, Живковић је иронично приметио:

"Не знам ко је регистрован у Заводу за патенте да оцењује ко је права опозиција", рекао је и додао да је за њега лично доказана права опозиција она која је учествовала у борби против аутократских режима и победила.

“Има један матори политичар Зоран Живковић. То сам ја - који јесте учествовао у тим неком догађајима и 1996. године и 2000. године и никад није изгубио од ауторитарне власти. Ушао је у борбу против такве власти и остао у борби и када је то било опасно и по зивот”, рекао је Живковић.

Он је поручио да би они који се “јуначе као демократе” , а који су дошли после 5. октобра могли да науче нешто од искуснијих.

Упитан о повратку посланице ДС Гордане Чомић у парламент, Живковић је казао да сваки посланик има право да се понаша како мисли да треба, подсетивши да је он ван пленума, јер је солидаран, а не зато што је мислио да ће то нешто добро да донесе.

"Бојкотом пленума ништа се није променило на боље", рекао је и додао да се нити доносе бољи закони, нити је процедура боља, нити има мање ружних речи.

“Ја сам се тада убеђивао са колегама из опозиције да је то екстремна лудост, али ето одлучили смо, па ћу ја да останем до краја солидаран. Бесмислено је сад враћати се, а Чомић или било ко други ако мисли да тиме доприноси да се нешто мења на боље, то је њено право, а да ли је тачно, видећемо у оцени грађана”, рекао је Живковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести