Живковић: Србија формално признала Косово

БЕОГРАД: Писмо о намерама о обнављању железничког саобраћаја између Београда и Приштине, који је потписан у  Минхену, представља споразум измедју две државе, изјавио је данас у Скупштини Србије председник Нове странке Зоран Живковић.
zoran zivkovic
Фото: Танјуг/ Бојан Стекић

Живковић сматра да су на тај начин Александар Вучић и Марко Ђурић и формално признали независност Косова. Он је затражио од надлежних институција да се позабаве садржином овог споразума.

Живковић је такође упозорио на ситуацију да зграду МУП Србије не обезбеђују полицајци већ, како је рекао, "портири", односно запослени приватне фирме.

Он је истакао да је то још један начин да поједини људи блиски власти остваре велики профит, у овом случају бивша државна секретарка МУП, чија приватна фирма ради обезбеђење зграде МУП.

Говорећи о реконструкцији споменика Победник на Калемегдану, лидер Нове странке је рекао да је реконструкција споменика била потребна, али је поставио питање шта је то коштало чак 200.000 евра.

Он је као контра пример навео нови споменик краљу Александру у Нишу, који је својевремено коштао мање од 100.000 евра. Живковић је затражио од заменика

градоначелника Београда Горана Весића и министра финансија Синише Малог да објасне трошкове реконструкције споменика Победник.

Живковић је истакао и успех локалног одбора Нове странке у Зрењанину, чије је ангажовање довело до хапшења одговорних за чињеницу да грађани Зрењанина још немају адекватну воду за пиће.

Говорећи о предстојећим изборима, Живковић је поновио да његова странка још није донела одлуку о учешћу на њима, иако су ближи одлуци о изласку на изборе. И то не зато што су изборни услови добри, већ зато што је то начин да се победи ова власт, нагласио је он.

Живковић је додао да људи из Шапца и Параћина, али и других градова у Србији имају право да изађу и на локалне изборе, како би актуелну власт победили и на локалу.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести