Зобеница: Скуп у Новом Саду надмашиће рекорд из 2017.

НОВИ САД: Скуп, који ће сутра, 11. априла, бити организован у Новом Саду, а у оквиру кампање председника Србије „Будућност Србије“, носиће назив „Стоп насиљу“, саопштио ЈЕ потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке Дамир Зобеница на данашњој ванредној конференцији за новинаре.
1
Фото: Tanjug/ Jaroslav Pap

Он је позвао све грађане, не само гласаче СНС, "не само оних 82.000 који су у Новом Саду гласали за Александра Вучића на председничким изборима и не само 512.000 грађана који су у Војводини гласали за Александра Вучића", већ и све друге грађане који се противе "насиљу које спроводи опозиција кроз такозване протесте Један од пет милиона, а са чиме се велики број грађана не слаже.

Зобеница се осврнуо и на јучерашњу ванредну конференцију за новинаре СНС у Новом Саду, на којој је, такође о скупу у том граду говорио члан Председништва СНС Игор Мировић, посебно на питање новинаре на тој конференцији о томе да ли је претходних 12 протеста "Један од пет милиона" у Новом Саду било насилно.

"На то питање одговор је - да, јесу били насилни. Нама је табла у овој згради уништена два пута, нама су каменоване просторије, демонстранти су између себе имали инциденте. Тако је било на једном од протеста, када се један део учесника протеста побунио због коментарисања пресуде Радовану Караџићу, током Отвореног дневника испред РТВ-а. Дакле, да било је инцидената током протеста", поручио је Зобеница.

Он је упитао како је могуће да нису разбијене просторије ниједне опозиционе странке у Новом Саду, већ само имовина СНС. 

"Ако је вама разбијање имовине СНС занемарљиво и не третира се као инцидент, ја постављам питање зашто исте проблеме нема ниједна опозциона странка у Новом Саду. Да ли заиста мислите да ових 82.000 Новосађана, који су гласали за Александра Вучића, не могу да се организију и полупају просторије неке опозиционе странке? Не, ми то не радимо, то није наша политика", поручио је Зобеница.

Он је замерио и што ће "сада одређени опозициони лидери и одређени медији који их подржавају, да кажу - да, али ви доводите аутобусима сендвичаре из читаве Војводине", нашта је његов одговор:

"Желим да питам - а кога то опозиција доводи на скупове, на којима има између 50 и 100 људи по читавој Војводини? Да ли можда ту долазе људи из других општина? На пример, у Западнобачком округу су координисани опозициони активисти из Сомбора, Куле и Апатина, доводе људе из тих градова у друге градове на протесте и никада их није било више од двеста", рекао је Зобеница.

Навео је и конкретно колико је људи било на појединим опозиционим скуповима у градовима Војводине, па је, каже, у Сомбору био рекордан број, њих двеста, а најмањи број је био у Оџацима, кад их се појавило нула, пре два четвртка. 

"Дакле, да ли они довозе људе са стране, да - довозе", рекао је Зобеница, додајући да је поносан што је СНС добила рекордан број гласова од како постоји вишестраначје у Србији и да "једва чека следеће изборе".

Зобеница је коментарисао и тезу опозиције да СНС не може у Новом Саду да скупи велику подршку, ако не доведе људе са сране, те позвао медије да сутра дођу испред Спенса, одакле ће колона кренути на скуп на Тргу слободе. 

"Сигуран сам да ће почетак те колоне бити на Тргу, а њен крај и даље код Спенса", казао је Зобеница и поручио да насиље и политичка безидејност тајкуна Ђиласа и Јеремића и фашисте Обрадовића, никада неће победити.

Сутра ћемо, навео је, причати о резултатима Владе Србије и председника Србије Александра Вучића и једва чекамо сутрашњи скуп, када ћемо оборити рекорд из 2017. године, када је у Новом Саду на нашем скупу било 30.000 људи. 

Он је, одговарајући на новинарско питање да ли су избори решење за ситуацију у друштву, рекао да јесу, те да у свету не постоји пример толике диспропорције снаге опозиције и њихових захтева попут оних за оставкама Александра Вучића, Ане Брнабић, Горана Весића. 

Одговарајући на ово питање, Зобеница је коментарисао и извештавање Н1, те навео да искрено ужива гледајући свако вече од Н1 до осталих медија који се представљају као слободни медији. 

"Вучића на пример нема кад је у званичној посети Куби два дана, ниједан минут, ниједна реч о томе на тој тзв. слободној телевизији. Заиста уживам у свим њиховим грешкама и накарадној концепцији која осигурава нама лагодност и безбедност и пушта нас да радимо свој посао, без икакве бојазни да окупљена фашистичко-тајкунска клика може да угрози вољу народа", рекао је Зобеница.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести