Зобеница: СНС победио у Бегечу упркос медијским притисцима

БЕГЕЧ: Свих девет места у Савету Месне заједнице Бегеч, након избора одржаних у недељу, припало је члановима Српске напредне странке, док ће нови председник Савета бити Милан Татић, изјавио је на конференцији за новинаре потпредседник Извршног одбора СНС Дамир Зобеница.
1
Фото: Tanjug

Он је у Градском одбору СНС-а у Новом Саду истакао да је излазност била неуобичајено велика и да је СНС први пут преузео власт у овој месној заједници са 68 одсто гласова од 1.520 изашлих бирача, односно 52 одсто бирачког тела.

- Бегеч је једина од 46 месних заједница у Новом Саду где до СНС није била на власти. Избори за МЗ нису страначки, али је и чињеница да, од када се одржавају ти избори, странке канидидују своје чланове. С обзиром на то да су сви канидадати на листи која је победила чланови СНС, веома смо поносни на људе из Месног одбора Бегеч - истакао је Зобеница и додао да је остварена убедљива победа и поред „непотребних и негативних аспеката прљаве кампање”.

Излазност је била необично велика и СНС је први пут преузео власт у овој месној заједници (Дамир Зобеница)

Како је навео, листа СНС имала је на изборима једино противкандидате са заједничке листе Српске радикалне странке и Социјалистичке партије Србије, коју је предводио досадашњи председник Савета МЗ Никола Живанов из СРС-а.

Зобеница је додао и да се „на потпуно невероватан начин” резултати СНС-а паушалним оценама приказују на другачији начин и да га је изненадило „да се оваква фама прави од избора за месну заједницу”. По његовим речима, поједини медији су се претходних дана бавили изборима „причајући ону причу која је толико излизана, да је смешна”, а да нико није био у Бегечу да те наводе и провери. Оне рекао и да је сигуран да су одабрали девет најугледнијих људи из Бегеча за чланове Савета месне заједнице, који су „на више су него поштен начин, вредним радом за своју странку и своје место, успели да остваре овакав резултат”.


Нови председник Милан Татић

Нови председник Савета МЗ Бегеч Милан Татић захвалио се Бегечанима на избору и изразио наду у будућу добру сарадњу.

- У протеклих неколико година, без обзира што није био исти ниво власти са градом и месном заједницом, град је јако много уложио у Бегеч и препознао да су Бегечани прави људи и да треба уложити у то село. Урађено је доста тога, направљена је стаза Футог-Бегеч, асфалтирани су путеви, затим је направљен и кружни ток - изајиво је татић на јучерашњем представљању у Градском одбору СНС-а у Новом Саду. 


- Дакле, хајка у медијима који нису наклоњени СНС-у, а да при том не знају да пуштају изјаве и да лобирају за људе из, како они то називају, „црвено-црне коалиције„, чини ову ситуацију потпуно бизарном. Такозвани грађански медији, грађанска удружења, портали који подржавају тај неки грађански начин бављења политиком, веома пажљиво су данима, на потпуно лажан начин, извештавали о изборима у Бегечу, а све време бранећи црвено-црну коалицију и цитирајући председника МЗ који је српски радикал. Невероватно је да на такав начин медији бране СРС и СПС и то је, заиста не постоји друга реч, комично - казао је Дамир Зобеница, оценивши као лаж информацију која се у недељу појавила да „неко неком брани да изађе на бирачко место”.

Зобеница је поручио да није по закону да Месна заједница у Бегечу управља локалним водоводом у којем вода није погодна за пиће. Такође, он је поручио да нису истините тврдње да ће цена сахрањивања скочити уколико локално гробље почне да одржава новосадско ЈКП „Лисје”, пошто је по градској одлуци она јединствена за целу градску територију и износи 12.130 динара. Како је истакао, у октобру ће бити завршен и пречистач отпадних вода, те ће Бегечани добити и употребљиву канализацију, чија је мрежа изграђена 2012. године, али није у функцији.

- Људи из Бегеча из редова СНС имаће, с једне стране, пуну подршку града за све што ће радити за грађане Бегеча. С друге стране, имаће контролу од стране страначких инстанци са градског нивоа и потпуно сам убеђен да ће врло брзо Бегеч изгледати потпуно другачије - закључио је потпредседник ИО СНС Дамир Зобеница.

        С. Крстић

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести