Зобеница: СНС преузео месне заједнице Бока и Сутјеска

НОВИ САД: Потпредседник Извршног одбора Српске напредне странке, Дамир Зобеница, рекао је данас на конференцији за новинаре у Новом Саду да је, и поред тога што су напредњаци 9. маја у општини Сечањ изгубили изборе у две месне заједнице, Бока и Сутјеска, та странка обезбедила већину чланова у саветима.
 Potpredsednik Izvršnog odbora SNS-a Damir Zobenica Foto: Dnevnik.rs
Фото: Потпредседник Извршног одбора СНС-а Дамир Зобеница Фото: Дневник.рс

"Створила се фама да у Сечњу почиње ''пад Вучића, пад Српске напредне странке'', а из Ђиласове странке су изнели гомилу неистина да су независни кандидати за чланове савета прешли у њихове редове", рекао је Зобеница.

Он је прецизирао да су, заправо, неки од независних кандидата били чланови СНС, а да су се неки симпатизери сада учланили и, додао је, "истина је да су били незадовољни руководством у Сечњу".

"Ми смо са свима разговарали како да те проблеме решимо и сада у Боки имамо 10 од 11 чланова савета. У Сутјесци је ситуација сложенија, имамо 6 чланова савета месне заједнице, а разговарао сам са њиховим председником, Драганом Жежељом и, иако човек не жели да буде члан СНС, али још мање Ђиласове странке, ми нећемо правити циркус и смењивати, већ помоћи људима из Сутјеске да створе услове за бољи живот", рекао је Зобеница.

Наводе опозиције да су се независни кандидати прикључили С СП-у демантовао је и Небојша Оберкнежев из Боке, који каже да је члан СНС био још од 2013. али да се повукао због неслагања са челницима странке из Сечња, као и да бунт који су исказали на изборима 9. маја није прутив државе и председника Вучића.

Зобеница је додао да ће се СНС озбиљно позабавити узроцима изгубљених избора у Боки и у Сутјесци и да, као озбиљни људи, не беже од одговорности.

У вези са руководством општине Сечањ и локалних функционера СНС потврдио је да је већ покренута процедура за смену оних који штете угледу странке.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести