Зрењанин добио новог градоначелника: Салапура први човек града

ЗРЕЊАНИН: Доскорашњи помоћник градоначелника задужен за спорт Симо Салапура нови је градоначелник Зрењанина, одлучили су одборници Скупштине града на јучерашњем заседању.
s
Фото: zrenjanin.rs

Избор градоначелника била је прва тачка дневног реда друге по реду седнице локалног парламента у новом сазиву.

У првом обраћању након избора за градоначелника, Салапура је поручио да поверење које је актуелна власт добила од суграђана мора да буде претворено у победу Зрењанина.

Визија Зрењанина као модерног града, града будућности, дубоко је усађена у мени. Као спортиста сам научио да за одлучан дух не постоји реч немогуће. Иза нас постоје озбиљни резултати, али наш поглед мора бити усмерен унапред, рекао је Симо Салапура.


Горан Кнежевић поднео оставку на место одборника

Председник Градског одбора Српске напредне странке Горан Кнежевић поднео је оставку на место одборника у Скупштини града Зрењанина.

Он се није појавио на јучерашњем заседању локалног парламента. Разлог за његову оставку није наведен. Горан Кнежевић је био први на листи одборника Српске напредне странке.


Он је нагласио да неће бежати од проблема, али да неће ни олако давати обећања.

Данас нећу детаљно говорити о фабрици воде, о обилазници, ауто-путу, кафилерији и свему ономе што се намеће као тема. Свестан сам недовршеног посла који морамо завршити, како би Зрењанин још брже кренуо напред. Дела морају говорити више од речи, закључио је Салапура, уз поруку: „Живео Зрењанин“.

Симо Салапура је рођен 4. маја 1980. године. Докторанд је студија физичког васпитања, спорта и кинезитерапије. Обављао је функцију генералног секретара Спортског савеза града Зрењанина у периоду од 2014. до 2017. године. Бивши је спортиста, државни репрезентативац, некадашњи тренер и селектор државне карате репрезентације, аутор и коаутор више научно-истраживачких радова из области спорта. Такође је активан у развоју и промоцији спортских програма за особе са инвалидитетом. Ожењен је и отац двоје деце. Члан је Српске напредне странке.

Функцију заменика градоначелника и у наредном периоду обављаће Саша Сантовац, одлучено је на јучерашњој седници. Сантовац је рођен 25. јуна 1975. у Зрењанину. По занимању је машински инжењер. Ожењен је и отац је једног детета. Члан је Српске напредне странке.


Авенија Линглонг

Одборници Скупштине града усвојили су на јучерашњој  седници одлуку о измени Одлуке о категоризацији општинских путева и улица на територији Зрењанина по коме се назив државног пута кроз радне зоне Југоисток I и II, односно изграђен део обилазног пута око Зрењанина, мења у „Авенију Линглонг“.Како је образложено у Предлогу одлуке, „измена назива наведеног општинског пута у значајној мери доприноси даљем унапређивању локално-економског развоја града“.

Представници опозиционих странака исказали су своје неслагање. Одлука је усвојена са 41 гласом „за“ и 6 „против“.


Чланови Градског већа у Зрењанину биће Славиша Влачић, др Миле Ковачевић, Маринел Мендреа, Драган Гуyев, Драган Вулешевић, Јожеф Стојко, Радован Вишекруна, Дејан Дамјановић и Саша Кандић.   

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести