ДНЕВНИКОВ ТУРНИР: Макс бет и Лампоне оправдали улогу фаворита

Утакмицама другог кола настављен је 56. традиционални “Дневников” турнир у малом фудбалу.
е
Фото: Д. Иванић

Виђен је солидан мали фудбал, а фаворити су оправдали реноме. После почетних тешкоћа Макс бет је захваљујући сјајним потезима Милана Чичића, најбољег играча минулог турнира стигла до убедљиве победе. Славили су и фудбалери Лампонеа, али су “жицари” у мечу са Аутогалантон дошли до победе тек у финишу када је Целин искористио “деветерац”.

Прву сениорску утакмицу у 2019. години на 56. Дневниковом турниру у малом фудбалу одиграле су екипе Аутоспорт и Гумапласт. Овај меч је обележио четвороструки стрелац Добривоје Велемир, који је први погодак постигао из тешке позиције, снажним и прецизним шутем с леве стране. Уследио је аутогол екипе Гумапласта, а до краја првог полувремена преко Велемира и Крстића Аутоспорт је водио са 4:0. У другом полувремену Гумапласт је заиграо много боље него у првом делу. За то су награђени врло лепим голом, који је из даљине постигао Миљан Торбица. Ипак, Велемир је са два гола поставио коначних 6:1 за Аутоспорт.

Прошлогодишњи победник Дневниковог турнира у малом фудбалу, екипа Макс бета, оправдала је улогу фаворита, али тек у другом полувремену је успела да сломи отпор екипе Белгије. Прво полувреме је било изузетно занимљиво. Повела је Белгија голом Танасића, али је ова екипа скупо платила двоминутно искључење Марића. Преко Милана Чичића и Чедомира Томчића Макс бет је експресно дошао до предности, а у финишу првог дела након што му је голман одбранио пенал Огњен Клисара је изједначио резултат на 2:2. На исти начин, након “поправног” после одбране голмана Томчић је након седмерца довео Макс бет у вођство од 3:2. Браниоци титуле су пропустили неколико прилика, али су на крају ипак дошли до убедљиве победе. У финишу, Милан Чичић најбољи играч минулог турнира је са два погодка у истом минуту решио питање победника, а Горан Недић је поставио коначних Макс бет - Белгија 6:2.

Вишеструки освајач нашег турнира екипа Лампонеа олакшала је себи ситуацију минималном победом над екипом Аутогалант из Ветерника. Једини стрелац на сусрету био је Ђорђе Целин и то три минута пре краја утакмице када је реализовао казнени ударац са девет метара. Мали број погодака оправдава чињеница да су обе екипе одиграле веома квалитетно, пре свега дисциплиновано у одбрани али већи део сусрета играо се на средини терена. Истини за вољу, Лампоне је више нападао, имао неколико прилика, а победа је могла да буде и за нијансу убедљивија, али је други пенал са девет метара промашио Целин. Интересантно је да су још крајем првог полувремена оба тима направила по два корнера, али ни једна није успела да дође до трећег и казненог ударца са седам метара.

У сусрету екипе ОЗЗ Ловренац и Братис паба виђен је можда и најреалнији нерешен исход. Искусни мајстори малог фудбала који наступају за Братис паб (некадашњи Цариград) брзо су повели преко Марка Прентовића који је постигао погодак само неколико секунди пошто је ушао у игру. Требало је мало времена екипи из Младенова да проигра и адаптира се на нове услове а изједначење јој је донео Владимир Пуђа сјајним ударцем из седмерца. Исти играч донео је предност и преокрет Младеновљанима у другом минуту наставка када је искористио асистенцију Недељковића. Братис паб је нападао и стварао прилике, а једну колосалну није искористио Радуновић и његов шут из срца казненог простора зауставио је Лугоња. Ипак, искусни Бојан Вуковић добро се снашао три минута пре краја утакмице и поставио коначних 2:2.

Дуго је требало искусној екипи Мимада лајн да дође до своје игре и до победе против тима Ауто делови КЛФ и то се десило тек у другом полувремену. Топовским ударцем Бојана Бабића из даљине повела је екипа Ауто делови КЛФ већ у трећем минуту утакмице. Много се више очекивало од Мимада лајн, искусне браће Ћалија, Ђоговића и осталих, али су у првих 15 минута успели да направе само један корнер. Ипак, после неколико минута боље игре у наставку Мимада лајн је изједначила погодком Милана Мушицког и најавила велику борбу у завршници. Могли су Ауто делови КЛФ у две ситуације да одиграју боље и поново поведу, али пропуштене шансе ускоро су биле кажњене. У последња три минута Мимада лајн постигла је два погодка, прецизни су били Марко Чалија у 27. и још једном Мушицки у 30. минуту, те су ипак оправдали улогу номиналног фаворита.

Уводни меч јучерашњег дана одиграли су млађи пионири - Фасада из Ђурђева и девојчице из ЖФК Војводина. У првом делу утакмице, иако је било доста трчања на обе стране, виђена је само по једна добра прилика, али се на одмор отишло без голова. Вођство и испоставиће се победоносни гол за дечаке из Фасаде постигао Жељко Павловић из пенала. Девојчице из ЖФК Војводине трудиле су се да дођу до изједначења, али у томе нису успеле. Најближа погодку била је Оливера Арсенин која је у финишу меча у два наврата све добро урадила, али није имала среће да лопта заврши у мрежи.

Добар меч су одиграли кадети екипа Кафе Дача и Ресторан Наша тврђава. Виђена је права голеада и на крају, општи утисак је, праведан реми. Почело је жустро и са по једном приликом на обе стране, а Кафе Дача је повео крајње необичним голом који је постигао голман Огњен Богуновић. Он је бацио лопту ка свом нападачу, али је она завршила у мрежи колеге на другом голу. Ресторан Наша тврђава је успео да експресно преокрене резултат тако што су за мање од два минута голове постигли Димитрије Павловић и Јован Торбица. Изједначење 2:2 дело је Синише Тањге, сина некадашњег центархалфа Војводине, Мирослава. С тим резултатом се отишло на одмор. У другом полувремену преко Лукијана Абаyије и Алексеја Вукичевића, Кафе Дача је повео са 4:2, држао конце игре у својим рукама и на моменте се чинило да је победник решен. Кафе Дача није искористио пенал, самим тим и шансу да реши меч, и уследила је казна. Након одличног соло продора Јован Торбица је смањио на 4:3 а коначних 4:4 поставио је Димитрије Павловић са пенала.

У игри мачке и миша, у конкуренцији кадета, екипа НПР Пантић до врха је напунио мрежу екипу Но нејм. Већ на полувремену било је 5:0, а на крају 9:0, уз четири погодка Давида Пантића и три Немање Стојановића.  

Резултати:

Млађи пионири

ЖФК Војводина – Фасада    0:1

Пионири

Кафе Дача – Ресторан Наша тврђава   4:4

Кадети

НПР Пантић – Но нејм         9:0

Сениори

Аутоспорт – Гумопласт        6:1

Макс бет – Белгија     6:2

Лампоне – Аутогалант        1:0

ОЗЗ Ловренац  –Братис паб         2:2

Мимада лајн – Ауто делови КМФ 3:1

Фото: Д. Иванић

Програм

Петак

15.00: ЖФК Војводина – ФК Цемент (м)

15.35: НПР Пантић – Бурка инсталације (к)

16.10: ОЗЗ Ловренац – Фермес (с)

16.45: Мењачница Рис – Кафе Хогар (с)

17.20: Лемикс – Бровел виљушкари (с)

17.55: РТВ Војводина – ТН ауто (с)

18.30: Кафе Козмо – Хрубик Волво (с)

Субота

15.00: Мађионичари – Каза Бјанка (к)

15.35: Гумопласт – Макс бет (с)

16.10: Бровел виљушкари – ДП тим(с)

16.45: Братис паб – Фермес(с)

17.20: Кафе Панда – Лемикс (с)

17.55: Аутоспорт – Белгија (с)

18.30: Цанекс – Пет пријатеља (с)

19.05: РТВ Војводина – Кафе Козмо (с)

19.40: МГМ Пламен компани – НПР Пантић (к)

Г. Ковач

Д. Кнежић

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести