“Дневников” турнир у малом фудбалу: Хрубик Волво у деветој брзини

Другог дана традиционалног “Дневниковог” турнира у малом фудбали  виђен је солидан фудбал, па нису изостали ни аплаузи.
dnevnikov turnir1, divanic
Фото: Д. Иванић

Блистали су играчи Хрубик Волва који су чак девет пута погодили мрежу НС груп Некретнине. За мање од три минута момци из НС групе су “скривили” три корнера, али је њихов голман успео да одбрани снажан ударац Клаића са пенала. Ипак, неколико минута касније срећа је напустила НС групу јер су прво постигли ауто гол, а на 2:0 за Хрубик Волво повисио је Бошко Паповић након што је погодио стативу од које се лопта одбила, погодила голмана у леђа и завршила у мрежи. На полувреме се отишло вођством Хрубика од 3:0 након гола Алексе Бараћа. Почетком другог дела, НС група је смањила сјајним голом Братислава Јелића, али, утакмица није добила на неизвесности јер је кренула серија некадашњих ђака ФК Војводине. Серију је наставио Ренић, а по два поготка до краја су постигли Никола Милић и Бошко Паповић, а један Филип Клаић за убедљиву победу Хрубик Волво.

Наредну утакмицу одиграли Ветерник и Рис пласт. Почело је жустро, али у границама коректног. Било је шанси на обе стране, а највећу је имао са пенала Драган Пекез из Ветерника, али је његов снажан ударац сјајно одбранио голман Риса Стево Глишић. Нешто касније играчи Риса нису имали среће с обзиром да су погодили стативу, а већа их је мука задесила у последњим секундама првог полувремена када је Предраг Ђокић довео Ветерник у вођство од 1:0. У наставку, Рис је изједначио преко Алексе Радина који је шутирао, лопта је неког од играча Ветерника закачила, променила правац и завршила у мрежи. Ипак, Ветерничани су стигли до победе минут пре краја из казненог ударца голом Китаћа.

Фото: Д. Иванић

Такође, висок темпо виђен је на утакмици Рециклажни центар Кортекс - Ауто мото клуб Бачка. Прво полувреме је завршено минималном предношћу Ауто мото клуба, а једини гол постигао је Мирослав Бјелош. Исти играч био је прецизан у наставку са пенала, а нешто касније резултат је повисиоповисио је Слободан Живић. Кортекс је преко Бранислава Раца са пенала успео да смањи резултат, али су момци из Бачке Паланке до краја постигли још два погодка (Ковачевић и Бјелош из пенала) за сигурних 5:1.

Други дан су отворили су пионири, екипе Сале лагери и Канаринци. Након експресна три корнера Канаринце је у вођство са пенала довео Дарко Бјелић, а далеко бољу игру у првом делу дечаци у жутим дресовима су пропустили да крунишу убедљивијим вођством. Казна је стигла у другом делу с обзиром да су “лагери” заиграли много боље. Изједначење је стигло када је Назми Иброли снажно распалио по лопти са око 12 метара и она је одсела у мрежи. Канаринци су поново пропустили велику прилику, па су дечаци из Сале лагера другим голом Ибролија успели да преокрену резултат. 

Фото: Д. Иванић

Врло коректан фудбал виђен је у дуелу кадета новосадског ФК Борца и Фасаде Ђурђево. Новосађани су пропустили две изгледне прилике, тачније одлично је бранио Ђурђевчан Боривоје Бабин, па су његови саиграчи преко Стефана Сивчевића повели са 1:0. Ипак, до одласка на одмор головима Милана Крстића и Немање Петрића Борац је повео са 2:1. У другом полувремену млади Ђурђевчани су изједначили након пенала који је извео Огњен Марковић, а победу Борцу донео је Марко Поповић такође из казненог ударца. Ђурђевчани су у финишу меча пропустили шансу за изједначење, па је остало 3:2 за Борац. 

Ш и Лимарија Митровић из Каћа водили су углавном изједначену борбу, с тим да су Каћани успели да изнуде два пута по три корнера, односно два пенала. У првом полувремену на линију пенала је стао Дарко Срдић, али је његов шут осујетио голман Јуниора Милош Тегелтија. Први део завршен је без голова,  где су голмани, Тегелтија и Милош Мартиновић из Лимарије Митровић, деловали правовремено.

Поново су Каћани у наставку сусрета стигли до трећег корнера, међутим сада је Стеван Веселиновић био мудрији од Тегелтије. На линији пенала (три корнера) изједначио је Јуниор преко Драгана Кавчића, који је два минута касније из игре довео своју екипу у вођство од 2:1. До краја сусрета фудбалери Лимарије Митровић покушавали су да поравнају резултат, али узалудно.

Лепу фудбалску представу са много добрих потеза с обе стране и шанси приказали су Пет пријатеља из Темерина и Апотека Ирисфарм из Шајкаша. Голом Милана Рогића повели су играчи из Шајкаша, да би Предраг Новаковић изједначио резултат. Није се дуго чекало на следећи гол, стрелац је био Лазар Летић, а два минута пре истека првог полувремена на 3:1 повисио је центарфор Слоге Срђан Росић, коме је претходно шут из пенала зауставио голман Ирисфарма Филип Мајор. Чак је и Немања Миљановић пропустио да искористи прилику и да повећа вођство.

И у другом полувремену настављено је са истим жаром, али је Апотека Ирисфарм преко Ненада Ђурића смањила резултат из пенала на 2:3. Темеринци су убрзо повећали предност на 6:2, а стрелци су редом били Саво Ковачевић, Борко Павловић и Срђан Росић. То је потпуно дотукло играче из Шајкаша. На истеку утакмице пораз Апотеке Ирисфарм је умањио Милан Рогић. Овим је Пет пријатеља наговестило да су један од озбиљнијих фаворита за освајање 55. Дневниковог турнира.

Фото: Д. Иванић

Нешто слабијег интензитета у меч су ушли Мултитест из Бечеја и РТВ Војводина, а како је време одмицало игра на терену се распламсавала. Бечејци су брзо направили три прекршаја, да би у 5. минуту РТВ повео голом Душана Тривуновића. Имали су представници медија још две шансе, али је голман Немања Полић био на висини задатка. Како то обично бива уследила је казна, а егзекутор је био Зоран Рапоти из Мултитеста. У наставку сусрета фудбалери из Бечеја силовито су кренули ка голу РТВ-а, међутим нису били довољно концетрисани у завршници или би их у њиховој намери спречио голман Љубиша Марковић. До победе РТВ Војводина је дошла из пенала (три корнера) пошто је сигуран извођач био Срђан Станић.

Данас је на Дневниковом турниру слободан дан, а наставак такмичења је сутра по распореду.

Г. Ковач, Ј. Галић, Д. Кнежић

Резултати

Пионири

Сале лагери – Канаринци                                                   2:1

Кадети

ФК Борац – Фасада Ђурђево                                              3:2

КФЗ Бабић - Е гимназија                                                      2:1

Сениори

НС груп некретнине – Хрубик Волво                                   1:9

Ветерник – Рис пласт                                                            2:1

Рециклажни центар Котрекс – Ауто мото клуб Бачка (БП) 1:5

Јуниор Ш – Лимарија Марковић (Каћ)                                  2:1

Пет пријатеља – Апотека Ирис фарм                                   6:3

Мултитест – РТВ Војводина                                                   1:2

Програм

Су­бо­та, 30. де­цем­бар 

15.00: Ду­пла шан­са – Вин фарм (п)

15.35: Со­фекс – КФЗ Ба­бић (к)

16.10. Фа­са­да (Ђур­ђе­во)- Са­ле ла­ге­ри (п)

16.45:ФК Рим­ски оил – По­по­вић тран­спорт (с)

17.20: Ли­ма­ри­ја Ми­тро­вић – Пар­кинг сер­вис (с)

17.55: Пи­це­ри­ја Мир – Ветерник (с)

18.30: Ла­зи­но те­ле Та­пи­јер – Ауто мо­то клуб Бач­ка (с)

19.05: МЗ Ко­виљ – Мо­то ма­стер (с)

19.40: Е гим­на­зи­ја – СОНС (к)

Уто­рак, 2. ја­ну­ар

15.00 АДА си­стем – БНЦ ко­нект (п)

15.35: Крем бар – Ко­на­ма (Бе­чеј) (п)

16.10: Фа­са­да Ђур­ђе­во – Ба­та транс (Бе­чеј) (к)

16.45: Рис пласт – Пи­це­ри­ја Мир (с)

17.20: По­по­вић тран­спорт -  МЗ Ко­виљ  (с)

17.55: Ве­ка Фу­тог – Бро­вел ви­љу­шка­ри (с)

18.30: Апо­те­ка Ирис Фарм – Макс бет (с)

19.05:  Паркинг сервис - Јуниор Ш(с)

19.40: Ка­на­рин­ци – Ауто сер­вис Ду­ки (п)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести