“Дневников” турнир у малом фудбалу: Паркинг сервис пеналима зауставио Руменчане

Познати су сви ученици четвртфинала у конкуренцији сениора на 55. традиционалном “Дневниковом” турниру у малом фудбалу.
dnevnikov turnir, divanic
Фото: Д. Иванић

У петак право да играју у завршници обезбедили су Пет пријатеља, Јуниор СС, Хрубик Волво и Робна кућа Панда, а њима су се придружили Лампоне Меридиан, Макс бет, Дукат фенси кафана и Паркинг сервис.

Жреб је био суров, то се видело већ на првој сениорској утакмици. Састали су се Лампоне Меридијан и Лазино теле Тапијер, а прошлогодишњи победници били су ослабљени неиграњем Милосавца (припреме репрезентације) и Жеравице због повреде. Ипак, на крају је Лампоне управдао улогу фаворита. Почело је жустро, али без шанси. Лампоне је повео уз доста среће, тачније захваљујући упорности Бориса Бодоњија који је натрчао на лопту у моменту када је голман Тапијера покушао да је испуца. До краја полувремена голман Лазиног телета се искупио јер је сјајно одбранио пенал. На почетку другог полувремена Немања Крстевски није успео да искористи добру шансу за Лазино теле, а казна је стигла када је Борис Чизмар повисио на 2:0. Коначан резултат Лампоније Меридијан - Лазино теле поставио је Лазар Губеренић са пенала.

Следећа утакмица донела је много, тачније превише ватре, жустрине и непотребне нервозе с обе стране у мечу Поповић транспорт - Макс бет. Повео је Поповић транспорт преко Јерковића, а нешто касније велику шансу је пропустио Макс бет. Након што је после некоректног старта Дујковића, Макс бет је остао са играчем мање (два минута). Играчи Поповић транспорта иако су имали неколико прилика нису успели да реализују играча више. Изједначио је након добре акције Чедомир Томчић, фудбалер Бечеја. Овај гол као да је дао крила Макс бету па су заиграли јак пресинг по читавом терену, зашто су награђени пеналом који је у гол претворио Милан Чичић. Испоставило се да је ово и коначан резултат ове уткамице с обзиром да голова у другом полувремену није било. Но, било је потеста на скоро сваку судијску одлуку, те су обе екипе на крају приговарале судијама, тврдећи да су баш они оштећени. Да оба тима буду оштећена, наравно је немогуће, а посебно чуде константни жучни протести вође екипе Макс бет Малиџана који је, што је велики апсурд доскора и сам био фудбалски судија. Играчи Дукат фенси кафане до победе дошли су после бољег извођења пенала против екипе РТВ Војводина. После два полувремена резултат је био нерешен (2:2), да би потом Младен Вранић и Милош Ђекић искористили предност шута из пенала, док су Љеваља и Маројевић шутирали поред стативе.

Фото: Д. Иванић

Дукат је головима Немање Бошковића и Немање Радуловића дошао у вођство и имао шансу да из пенала поведе три гола предности. Међутим, Вранић је лопту послао поред гола. У другом делу сусрета РТВ је имао теренску иницијативу, натерао је ривала да дође до пет прекршаја и два пута до по три корнера. Богдан Маројевић је искористио један пенал, док Срђан Станић није, али јесте из игре, па се у финиш утакмице ушло са нерешеним резултатом. РТВ је био ближи победи, али његови стрелци нису правовремено реаговали.

Међу осам најбољих екипа пласирао се и Паркинг сервис, који ће у четвртфиналу одмерити снаге са екипом Макс бета. Паркинг сервис је био бољи од Пицерије Мир из Руменке, а победник је одлучен после бољег извођења пенала.

У првом полувремену мреже су мировале, а шансу за Руменчане да поведу пропустио је Горан Поповић с пенала (три корнера) пошто му се испречио голман Паркинг сервиса Дејан Костуранов. Управо Костуранов је осујетио још један шут на почетку другог полувремена. Ипак, Руменчани су дошли до вођства пет минута пре краја сусрета из пенала, после три досуђена корнера. Овога пута сигуран са линије пенала био је Дамјан Варничић. Два минута пре краја утакмице, такође из пенала, Паркинг сервис је дошао до поравнања резултата, а стрелац је био Владимир Вуковић.

У пенал завршници голове за Паркинг сервис постигли су Владимир Вуковић, Борис Гаџић, Стефан Радовановић и Дејан Клајић, док су Момир Перовић, Горан Поповић и Дамјан Варничић били сигурни извођачи за Пицерију Мир. Дарку Васојевићу из Руменке је пала концентрација, погодио је стативу.

Дан су одпочели пионири, утакмицом Крем бар Нови Сад - Фасада Ђурђево. Након пропуштене по две шансе на обе стране први гол за Крем бар постигао је Огњен Цекић, а на 2:0 је повисио Лукијан Абаџија у последњим секундама првог полувремена. На почетку другог дела екипа Фасаде није искористила пенал што је казнио Лукијан Абаџија својим другим голом. Коначних 4:0 за Крем бар дело је Срђана Радаковића.

У другој утакмици пионира састали су се Вин фар и Сале лагери. На голу "лагера" одличан је био Аљоша Николић који је успео да одбрани два пенала. Ипак, пионири ФК Војводине у екипи Вин фар нису дозволили изненађење, те су головима Немање Чемана славили са 2:0. 

Г. Ковач. Ј. Галић, Д. Кнежић  

Фото: Д. Иванић

Резултати

Пионири

Крем бар  – Фасада (Ђурђево)                4:0

Вин фарм  – Сале лагери                         2:0

Сениори

Лампоне Меридиан – Лазино теле           3:0

Поповић транспорт – Макс бет                 1:2

Дукат фенси кафана – РТВ Војводина     4:2 (2:2)

Паркинг сервис – Пицерија Мир               5:4 (1:1)

Кадети

Кафе Боник  – Фасада (Ђурђево)             6:3

ФК Борац – Е гимназија                             0:5

Програм

Уторак, 9. јануар

15.00: 3/1 Ауто сервис Дуки – Тема трејд (п)

15.35: 1/2 Конама(Бечеј) - 2/2БНЦ Конект (п)

16.10:  3/1 КФЗ Бабић -  Кафе Скудето (к)

16.45: Лампоне  - Дукат фенси кафана(с)

Пет пријатеља - Јуниор Ш (с)

17.20: Пет пријатеља - Јуниор Ш (с) 17.55: Макс бет - Паркинг сервис (с)

18.30: РК Панда -Хрубик Волво(с)

19.05: 1/2 Шангај - 2/2 Бататранс (к)

Среда, полуфинале 

15.30: Крем бар – Вин фарм (п)

16.05: Ауто сервис Дуки или Тема трејд (п)

16.40: Кафе Боник – Е гимназија (к)

17.15:  КФЗ Бабић или Кафе Скудето – Шангај или Бататранс (к)

17. 40: сениори, прво полуфинале 

18. 15: сениори, друго полуфинале

Завршница турнира је у петак 12. јануара

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести