ДНЕВНИКОВ ТУРНИР У суботу финале пре финала

Када се јавно огласе величине које су традицију стварале и на традицији Дневниковог турнира трасирале сопствено место у спортским садржајима града, тада је могућ и закључак да смо правим путем кренули с намером да, после двогодишњег тиховања, удахнемо нови дух такмичењу које је одувек имало завидно место у календару спортских дешавања Новог Сада и читаве некадашње Југославије.
2
Фото: Dnevnik.rs

Није било лако, захтеви су били велики: од промене локације, преко нових занимања и интересовања приспелих генерација, до трошкова организације турнира... У правом тренутку, по вредновање 57. издања Дневниковог турнира свој глас ЗА дали су легендарни учесници и њихови поштоваоци, попут Миодрага Петрике, Манета Радиновића, Нинуса Несторовића, Зорана Белужића, Бориса Радоша, Тадије Качара, Ђорђа Целине, Савана Савановића, Милана Чичића, Младена Јоксимовића... Истовремено, учешће српских репрезентативаца у футсалу, поуздан је знак да и систем „5+1“ у традиционалном „три корнера-пенал“ има довољно присталица у панонском поднебљу.

Завршница турнира следи у дане викенда: у суботу су полуфиналне утакмице, недеља је дан коначног расплета, финалним сусретима за пласман. У почетку, забележен као још један покушај у реафирмацији времена прошлог, потом наговештен као могућа копча с утисцима који никада не застаревају, Дневников турнир би у својој завршници могао да запечати оцену о потреби његовог трајања и понављања за време такмичарске паузе на фудбалским теренима. Квалитет такмичења дефинисан је у његовом прелиминарном делу. За потпун утисак неопходна је и реакција с трибина.


Сатница полуфинала

Дерби полфинала на програму је у суботу, у 18.40 часова. Програм у малој дворани Спенса отвориће ветерани екипа Медисон ми инсталације и Софекса у 13.20, док ће полуфинални програм завршити други сениорски пар Цирих Бач и Код Дуче – ММ Браћа Милановић, чији сусрет почиње у 20 часова. 


Полуфинални сусрет екипа Максбет и Скајоптик у суботу издвојен је као дерби такмичења, финале пре финала, слажу се тренер Максбета Небојша Десница и предводник Скајоптике Бошко Паповић. Заједнички именилац супарници су дефинисали и у погледу подршке Дневниковој традицији, као и у оцени да је реч о двема понајбољим екипама малог фудбала у региону. Разликују се дијаметрално једино у погледу коначног исхода дербија.

- Дуго се познајемо, срећемо се на турнирима, ми смо од њих учили и научили како да побеђујемо - рекао је Паповић. - Част старијима, али дошло је време за нове Дневникове шампионе. Надам се да ће трибине мале Спенсове дворане бити попуњене, мада смо задовољни и досадашњим посетама. Верујем да ће гледаоци умети да препознају вредности малог фудбала и да ће на прави начин, заједно с нама на терену, прославити заједничку победу успешног спортског догађаја. 

Старији и искуснији тренер Максбета Небојша Десница, био је нешто умеренији у погледу исхода дербија, али ништа мање оптимистичан у смеру успеха такмичења у обнови традиције. Срећан је и поносан, вели, што је у такмичењу екипа у млађим категоријама препознао на десетине играча, полазника његове школе ОДР.

- Учесник сам Дневникових турнира, што као играч, што као тренер, 15-ак и више година - сведочи Десница. - Организација турнира ове године представља озбиљну црту у вашем покушају да традицију вратите на некадашњи ниво. Ово је одличан почетак нечега што ће тек да уследи у перспективи. Наш полуфинални меч с великим противником, али и одличним пријатељима, биће значајан ослонац веровању да ћемо успети. Легенде турнира јединствене су у оцени да то јесте могуће. Што се дербија тиче, ма колико то звучало као фраза, нека победи бољи, нека профитира мали фудбал.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести