Миха и Тањга гледали мечеве; финале: Макс бет и 5 пријатеља

Овогодишњи  традиционални « Дневников » турнир у малом фудбалу имаће новог шампиона, с обзиром да је бранилац титуле је екипа која је у последње две године освајала трофеј Лампоне Меридиан, поражена у полуфиналу од Макс бета.
Milan Čićić (beli dres) odlučio dvoboj između Maks beta i Lampone Meridiana
Фото: Дневник/Д. Иванић/Милан Чићић (бели дрес) одлучио двобој између Макс бета и Лампоне Меридиана

Други финалиста је тим Пет пријатеља, екипа која је годинама високо котирана на такмичењу под окриљем нашег листа.

Генерално, полуфиналне утакмице 55. Дневниковог турнира у малом фудбалу донеле су мноштво узбуђења, велику борбу и убеђени смо, одлично суђење, па су јучерашљи актери често награђени аплаузима добро попуњене мале дворане Спенса.

Велику борбу, али не и нарочито квалитетан фудбал донео је први полуфинални сусрет Лампоне Меридијан - Макс бет. Од старта Макс бет је имао иницијативу, али прву шансу имао је Лампоне преко Давора Поповића, који се у соло продору ослободио двојице противничких играча, заобишао и голмана, али је један играч Макс бета успео да избије лопту на самој гол линији. На полувреме се отишло без голова, а и у другом делу видело се определење и „рецепт” Макс бета за пролазак у финале: играти изузетно дисциплиновано, с много трчања и пресингом на сваког противничког играча који прими лопту. Макс бет је победоносни гол постигао након пенала, а сигуран је био Милан Чичић. У последњим минутима меча Лампоне је заменио голмана играчем, извршио притисак, али „викторија” није уродила плодом, те се Макс бет пласирао у финале.

У другом полуфиналном мечу састали су се екипе Пет пријатеља и Хрубик Волво. У уводним минутима једину шансу имао је Немања Ђорђевић из екипе Пет пријатеља када је из окрета шутирао поред гола. Темеринци су повели са 1:0 када се Алекса Мијаиловић искрао одбрани Хрубик Волва и искористио убацивање из корнера и са пола метра убацио лопту у празан гол. На 2:0 повисио је Срђан Росић из пенала, а на 3:0 Немања Миљановић. До одласка на одмор екипа Хрубик Волва је имала солидну шансу, али нису имали среће да смање резултат. У другом полувремену виђена је велика офанзива Волва, али су се Темеринци врло добро и организовано бранили. Екипа Хрубик Волва је успела три минута пре краја да смањи на 3:1, али нису имали снаге ни времена за преокрет, па је коначних 4:1 за Пет пријатеља својим другим голом поставио Мијаиловић.

Јучерашњи програм започели су пионири, а прву полуфиналну утакмицу су одиграли Крем бар и Вин фарм. Екипа Вин фарма је повела са 1:0 преко Луке Николића, а на 2:0 повисио је спретни стрелац Немања Чеман након грубе грешке одбране противника. Ипак, до одласка на одмор Крем бар је смањио на 2:1 преко Огњена Цекића, што је дало утакмици неизвесност. Но, Вин фарм је у другом делу крунисао, утисак је, већи индивидуални квалитет са још два поготка које су постигли Урош Кабић и Немања Чеман, а на крају ове утакмице виђени су ружни и непримерени протести представника екипе Крем бар упућени судијском пару.

Друго полуфинале пионира, пак, донело је врло коректно понашање свих актера утакмице Тема трејд - БМЦ конект. Први гол за Конект дело је Дејана Радосавкића са пенала, а исти играч се до одласка на одмор још једном уписао у стрелце. У другом полувремену све дилеме око другог финалисте у пионирској конкуренцији решио је Михајло Милосавић Меси након лепе акције свог тима. БМЦ конект је могао себи да приушти и луксуз промашеног пенала, а до краја Тема трејд је успела само да ублажи пораз голом Јована Гајића.

Врло занимљиво било је у првој полуфиналној утакмици кадета у којој су се састали Кафе Боник (из Беочина) и Е гимназија. Момци из Е гимназије су почели нешто боље, али уместо противничке мреже погодили су стативу. С друге стране то је искористио Марко Стојак и довео Боник у вођство од 1:0. До краја првог полувремена бољу игру Е гимназија је крунисала изједначењем преко Николе Капларског. У другом полувремену поново је статива спречила Е гимназију да поведе након пенала који је извео Милош Златар.

Гимназијалци су пропустили још једну солидну прилику, а казна је стигла у финишу када је Никола Мирић из пенала довео Боник у вођство од 2:1. Е гимназија кренула је свим силама по изједначење, али након контре Беочинаца Давид Пантић је постигао гол за коначних 3:1 за Кафе Боник.  Други финалиста у конкуренцији кадета добијен је након утакмице КФЗ Бабић (из Жабља) - Бата транс Трешњевац, за коју су играли кадети Бечеја. У првом полувремену играло се борбено, са доста трчања, али не нарочито повезано и без већих шанси. У другом полувремену Бечејци су промашили две солидне шансе, али су повели преко Стефана Моровића. На 2:0 за Бата транс повисио је Игор Кудрић, а до краја утакмице КФЗ Бабић успео да смањи на 1:2 преко Данијела Солдата.

Г. Ковач,  Д. Кнежић

Михајловић и Тањга на трибинама

Полуфиналне мечеве на 55. традиционалном “Дневниковом” турниру  пратило је око 700 гледалаца, а на трибинама мале сале Спенса био је и донедавни тренер Торина и бивши савезни капитен  Синиша Михајловић, који је у друштву свог кума Мирослава Тањге, бившег фудбалера Војводине и Црвене звезде  гледао мечеве турнира.

Фото: Dnevnik.rs

С посебном пажњом некадашњи фудбалери пратили су меч пионира између Конекта и Теме трејда за који је играо син Тањге. Нажалост Тема трејд је изгубио.

Пионири

Крем бар – Вин фарм         1:4

Тема трејд - Конект   1:3

Кадети

Кафе Боник – Е гимназија 3:1

КФЗ Бабић  – Бататранс     1:2

Сениори

Лампоне Меридиан  - Макс бет   0:1

Пет пријатеља - Хрубик Волво   4:1

Финале – петак, 12. јануар

Пионири

15.00: Крем бар – Тема трејд (за треће место)

15.35: Вин фарм – Конект (финале) Кадети

16.10:  Е гимназија – КФЗ Бабић (за треће место)

16.45: Кафе Боник – Бататранс (финале) Сениори

17.20: Хрубик Волво – Лампоне Меридиан (за треће место)

17.55  Пет пријатеља – Макс бет (финале)

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести