Подршка Дневниковом турниру у малом фудбалу из градског савеза

НОВИ САД: Поштујући традицију и углед који је Дневников турнир у малом фудбалу градио у другој половини 20. века, ресетовали смо постојеће стање и прошле године кренули испочетка.
1
Фото: Л. Б.

Рефлексија некадашњег сјаја победила је у утакмици са учмалом неефикасношћу минулих година. За реафирмацију такмичења у формату „5+1“ нису била довољна само носталгична присећања некадашњих звезда и њихових наследника. Menayerska екипа, са директором турнира Веселином Вилотијевићем на челу, институционализовала је изазов сарадњом са савезима Војводине и Новог Сада, чија су руководства позитивно одговорила на понуђене улоге у повратку турнира на велику сцену.

– С обзиром на традицију турнира, али и на чињеницу да је реч о такмичењу под Дневниковим покровитељством, Фудбалски савез Новог Сада прихватио је могућност да буде уз турнир – рекао је председних градског савеза, Новак Кострешевић. – Поздравили смо намеру да турнир оживи и настави тамо где је у међувремену стао. Анимирали смо и мотивисали све клубове Прве и Друге новосадске лиге да буду на турниру и уз турнир. Презадовољан сам утиском да смо на прави начин допринели да догађај прође у складу са очекивањима свију којима је до турнира стало.


Котизације се дуплирају  после 5. децембра

Такмичење је и ове године подељено у шест категорија: сениори, ветерани, полетарци (2012/13 год), петлићи (2010/11), пионири (2008/09) и кадети (2006/07). У плану су и ревијалне утакмице фудбалерки, које би својим учешћем оплемениле садржај турнира. 

Пријаве за турнир примамо до 12. децембра на мејл dnevnikovturnir­gmail.com или на профил на Инстаграму: Дневников турнир. Котизација се уплкаћује на текући рачун 340-11030722-90, а износи: сениори и ветерани 8.000 и млађе категорије (полетарци, петлићи, пионири и кадети) 6.000 динара, за уплате до 5. децембра. Од 6. до 12. децембра уплате се дуплирају. Јавно жребање је 14. децембра. Такмичење у Спенсовој малој дворани почеће 17. децембра и трајаће до 15. јануара, када су планиране финалне утакмице у свим категоријама.


Честитајући Кострешевићу на реизбору у четворогодишњем мандатном периоду 2022-26. године, постигли смо сагласност у томе да традиција има сасвим поуздану основу за нови искорак у смеру још квалитетнијег такмичења. 

– Ми смо са Вилотијевићем контактирали пре него што сте ви објавили да су кренуле пријаве за турнир – спремно ће Кострешћевић. – Најмање што можемо јесте да у идентичном обиму, као и пре годину дана, изађемо у сусрет захтевима турнира. Наравно, Извршни одбор Савеза донеће одлуку на који начин и у ком обиму, али убеђен сам да ће чланови одбора подржати намеру да будемо присутни и на 58. Дневниковом турниру. 

И што се информисања тиче ФСНС је у знатној мери допринео популаризацији турнира. Одлично опремљени профили на друштвеним мрежама и апликације Савеза, по речима нашег саговорника, биће опет у пином капацитету у служби Дневниковог турнира.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести