Следи завршница 57. Дневниковог турнира у малом фудбалу

На основу активности некадашњих учесника турнира на друштвеним мрежама, али и оних који исписују 57. страницу традиције, велико је интересовање за резултатски расплет на Дневниковом турниру у малом фудбалу. Данашње полуфиналне утакмице делимично ће да одговоре на најважнија такмичарска питања, пре свих на она која се односе на учеснике финалних мечева, у различитим узрасним категоријама оба пола.
1
Фото: Дневник/В. Фифа

На питање у ком је проценту турнир испунио очекивања организатора, чији је корак подржан, како у фудбалским организацијама на градском и на покрајинском нивоу, тако и у клубовима, без обзира на ранг такмичења, јединствена је оцена да је први корак стабилан, уз најаву да је могуће предвидети други, трећи и сваки наредни корак у смеру неговања традиције и развоја турнира.

- Извесно је да нам није било лако - искрено ће директор Дневниковог турнира Веселин Вилотијевић. – Да је било лако; не би мене запало. Већина из окружења ми је саветовала да се оканем ћорава посла. Две године мировања јесу отежавале околности за повратак, али нису биле и одлучујуће у намери да идеју реализујемо. У Дневнику смо наишли на разумевање, у фудбалским круговима такође, а кључ успешној акцији дали су управо они који су на било који начин постали део богате традиције турнира. Желимо да свако ко је заслужан за наставак традиције пронађе себе у друштву ентузијаста, који су, упркос ризику, веровали да су на правом путу. Сигуран сам да ће преостале утакмици у завршници употпунити утисак о успеху какав су само најхрабрији могли да очекују.


Данас (полуфинале)

13,20 Медисон – Софекс (ветерани)

14,00 Ауто за Тополу – Софекс (петлићи)

14,40 Баблер и ОДР – Сабљар (пионири)

15,20 Војводина – Праве даме (девојчице)

16,00 Градина систем – Аутоофис 021 (ветерани)

16,40 Тријумф – Лавови (петлићи)

17,20 Фиксит плус – Дрим тим (пионири)

18,00 Кабел – Аутоофис 021 (кадети)

18,40 Максбет – Скајоптик (сениори)

19,20 Лиман – РФК Нови Сад 1921 (кадети)

20,00 Цирих Бач и Код Дуче – ММ Браћа Милановић (сениори)

 

Сутра

12,40 Војводина – Лозница (кадеткиње)

13,20 За 3. место (петлићи)

14,00 За 3. место (пионири)

14,40 За 3. место (ветерани)

15,20 ТСЦ – Пролетер (сениорке)

16,00 ФИНАЛЕ (петлићи)

16,40 ФИНАЛЕ (пионири)

17,20 ФИНАЛЕ (ветерани)

18,00 За 3.место (кадети)

18,40 За 3. место (сениори)

19,20 ФИНАЛЕ (кадети)

20,00 ФИНАЛЕ (сениори)


Полуфиналне утакмице у сениорској конкуренцији јесу и најзанимљивији део данашњег програма. Једну смо у претходним издањима Дневника најавили као „финале пре финала“, изазивајући заједнику оцену учесника другог полуфинала да су шансе у завршници пођеднаке и да предаја унапред нити јесте, нити би могла да буде опција. Оставићемо зато сениоре овога пута. И они чије време тек пристиже дали су значајан печат такмичењу. Термин између два вечерашња полуфинална сусрета предвиђен је за кадетско полуфинале, у коме се састају РФК Нови Сад 1921 и Лиман, чији основ чине полазници фудбалске школе ОДР.

- Нама је првенствени задатак био да одговоримо за зов детелинарске генерације која је 1981. године освојила турнир – каже тренер кадета Новог Сада Немања Спиридоновић.- Ја тада нисам био ни рођен, али до данас слушам бајке о учинку Ковачевића, Нецка, Пргавог... Првим местом у групи оправдали смо очекивање људи у клубу, преостало нам је да у спортској атмосфери употпунимо утисак о вредностима фудбалске школе на Бикари.

- Гледали смо утакмицу Новог Сада, имају добре играче -цени капитен Лимана Алекса Палковљевић. - Мени се чини да смо ми на вишем нивоу. Победили смо све у групи, верујем да можемо и у полуфиналу да победимо. Важно би било да први дамо гол, тако тренер каже, а и ја тако мислим. Имамо леп термин, тако да ћемо имати и лепу атмосферу у дворани.

Један од приоритета на турниру у перспективи јесте и афирмација такмичења у конкуренцији дама. Данас ће на паркет мале дворане Спенса истрчати екипе Војводине и ЖФК Праве даме, док ће недељни програм оплеменити кадеткиње Војводине и Лознице, као и сениорке ТСЦ-а и Пролетера.   

Л. Бакмаз

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести