Трећи тријумф Максбета на Дневниковом турниру у малом фудбалу

Екипа Максбета одбранила је титулу победника на Дневниковом турниру у малом фудбалу и освојила трећи трофеј у низу. У финалној утакмици победили су тим ММ Браћа Милановић са 2:1.
3
Фото: Дневник/ Вања Фифа

Стрелац оба гола за Максбет био је најбољи играч турнира Губеринић, а за Браћу Милановић Пилиповић. Додамо ли основној информацији и податак да је треће место освојила екипа Цирих Бач и Код Дуће победом 2:1 против  Скајоптике, добићемо комплетну вест што се сениорског дела такмичења тиче, у конкуренцији 64 екипе које су имале ту срећу и част да заузму место у главном жребу 57. издања Дневникове традиције. 

Уз статистичке податке иде и утисак о једномесечном трајању догађаја испуњеног вредностима фудбалске вештине, која је пуним капацитетом одговорила на зов сећања на ниво престижног турнира у југословенском поднебљу, у другој половини прошлог и почетком 21. века. Синергија учесника на терену са гледоцима, који су у великом проценту попунили трибине мале дворане Спенса, најлепша је награда свима који су веровали у могућност повратка.

Фото: Дневник/ Вања Фифа


Победнику 700.000 динара

Уз победники пехар, који им је уручио генерални директор Дневника Војводинапреса Душан Влаовић, победницима турнира, играчима Максбета, из фонда награда од милион динара, припало је 400.000 динара и ваучер Гранд турса у вредности од 300.000 динара. Награду су освојили: Немања Бузаџија, Чедомир Томчић, Никола Малиџан, Ђорђе Целин, Никола Томић, Веселин Губеринић, Немања Жеравица, Горан Недић, Милорад Балабановић и Милан Чичић.


Свака екипа, али и сваки учесник понаособ, у пет старосних категорија, уградили су део себе у садржај на основу кога већ сада можемо да најавимо перспективу турнира у годинама које следе. Одличним издањем печат времену сопственог одрастања задали су кадети Војводине у екипи Аутоофис 021 и њихови вршњаци из школе ОДР у екипи Лимана. Титулу је освојио Аутоофис победом од 4:1. Стрелци за победнички тим били су најбољи играч турнира Лазар Јовановић, Бошкан и двапут Алимпић. Гол за Лиман постигао је Крачун.

Посебан шарм такмичењу дале су фудбалерке, у оквиру акције Фудбалског савеза Србије „Фудбал је и за девојчице“. Нарочито су се истакле сениорке ТСЦ-а из Бачке Тополе које су у сусрету са зрењанинским Пролетером постигле 10 голова, наговестивши перспективу озбиљног такмаца неприкосновеној екипи суботичког Спартака у националном фудбалском шампионату.

Л.Бакмаз

Резултати:

Кадеткиње: Војводина – Лозница  1:2 (ревијална)

Сениорке: ТСЦ – Пролетер (З)       10:0 (ревијална)

Ветерани:

За 3. место: Софекс – Аутоофис 1:3 (1:1) пен.

Финале: Медисон Ми инсталације – Градина систем 0:3

Петлићи:

За 3. место: Ауто за Тополу – Лавови 5:1

Финале: Софекс – Тријумф       2:1

Пионири:

За 3. место: Сабљар – Дрим тим 2:3

Финале: Баблер и ОДР – Фиксит плус 0:3

Кадети:

За 3. место: Кабел – РФК Нови Сад 3:0

Финале: Аутоофис 021 – Лиман    4:1

Сениори:

За 3. место: Скајоптик – Цирих Бач и Код Дуће  1:2

Финале: Максбет – ММ Браћа Милановић    2:1

Фото: Дневник/ Вања Фифа
Фото: Дневник/ Вања Фифа
Фото: Дневник/ Вања Фифа
Фото: Дневник/ Вања Фифа
Фото: Дневник/ Вања Фифа

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести