У петак на Дневниковом турниру: Максбет – Цирих Бач, финале пре финала

НОВИ САД: Уколико је трачак носталгичних присећања на сајамска издања Дневниковог турнира у малом фудбалу прозвео сумњу у наставак вишедеценијске традиције у Спенсовом амбијету, сада је извесно да то такмичење има и садашњост и будућност.
d
Фото: Ilustracija

Квалитет утакмица превазишао је све претпоставке о нивоу који је могуће постићи у време експлозије футсала и његове професионализације, од локалних и националних, до континенталних и светских кругова.

Препознатљиви шмек Дневниковог турнира по формули „5+1“ и јединствено правило да су „три корнера – пенал“ подједнако је прихватљив свима, аматерима колико и професиоаналцима, младима и старијима, дечацима и девојчицама.

Отуда и могућност да организатори турнира ове године затворе пријем нових пријава за учешће на турниру четири дана пре назначеног рока. Завидно интересовање настало је на основу прошлогодишњег искуства, на коме смо градили основу за поверење и поштовање, ангажујући проверене кадрове у организацији сличних такмичења.


Сатница такмичења

Петлићи (четвртфинале): Гале 7 камп – Сокер тим (11.00), Инел – Атина црни (12.20),  Аутогалант – Браварија Новомент Шајкаш (13.40), Дрим тим – Крила Кртајине (15.00).

Пионири (четвртфинале): Футуре старс – Младост Бачки Јарак (11.40), Дрим тим – Жар Каћ (13.00), Мимина Ветерник – Тријумф 021 (14.20), Дерби – Сокер тим (15.40).

Кадети (бараж): Детелинара – ОФК Југовић Габика (16.20), Ентеријер Тривуновић Жабаљ – Лиман ФВЛ (17.40), Онли 06 – Младост Бачки Јарак (19.00), М тим спорт – Фасада Ђурђево (20,20).

Сениори (четвртфинале): ММ Браћа Милановић – Паркинг сервис (17.00), Скајоптик – СМЦ Сервис (18.20), КМФ Индианс – 3 Д Инжињеринг (19.40), Цирих Бач – Максбет (21.00).


И спонзори Дневниковог турнира, са компанијом Меркур икс тип на челу, препознали су вредност такмичења коме се вреди приближити и сопствени интерес дефинисати.

Отуда и могућност да ове године фонд награда увећамо за 50 посто, тако да је најбољима на располагању расподела фонда чија је вредност милион и по динара. Од 64 сениорске екипе које су стартовале на турниру, преосало их је још осам које могу да рачунају на расподелу.

У петак ће и тај број бити преполовљен, по завршетку четврт-финалних утакмица, међу којима је сусрет Максбета са екипом Цирих Бач означен као „финале пре финала“. Том утакмицом завршиће сутрашњи програм у малој Спенсовој дворани. Увод у финале вечери почиње већ у 11 и траје до 16 часова, а реч је о завршници такмичења у млађим категоријама.

У недељу, када је планирано одигравање серије финалних утакмица у свим категоријама, програм ће оплеменити и две екипе девојака, а директор турнира Веселин Вилотијевић најавио је и утакмицу фудбалских звезда, ветерана ФК Војводина и Тима Дневниковог турнира. О именима ћемо у издањима Дневника који следе, до дана великог финала 58. Дневниковог турнира у малом фудбалу.

Л.Б-з

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести