Адебајор: Мурињо је једини искрен, док Венгер то није

ИСТАНБУЛ: Нападач турског Башакшехира Емануел Адебајор изјавио је данас да је Жозе Мурињо најискренији тренер са којим је сарађивао у каријери, што никако не може да каже за Арсена Венгера.
Emanuel Adebajor/Tanjug
Фото: Tanjug

Адебајор је сарађивао са Мурињом само шест месеци 2011. док је био на позајмици у Реалу из Манчестер Ситија, док је дрес Арсенала носио три сезоне (2006-2009).

"Увек ће имати поштовање према Мурињу. Он је најискренији тренер са којим сам сарађивао и изузетак је у односу на већину тренера. Док сам био у Арсеналу Венгер ме је једном позвао у канцеларију и рекао да не рачуна на мене, док је сутрадан на конференцији за новинаре изјавио како сам ја затражио да напустим клуб због уносне понуде Манчестер Ситија. Од тада ми ни Арсенал као клуб није више драг", изјавио је Адебајор.

Адебајор је у јулу 2009. године прешао из Арсенала у Манчестер Сити, а на првој утакмици против бившег клуба погодак је прославио испред гостујућих навијача уз провокацију због које је касније новчано кажњен.

Адебајор је почео каријеру у Мецу, а у каријери је још наступао за Монако, Тотенхем и Кристал Палас.

За репрезентацију Тога одиграо је 80 утакмица, постигао 31 гол и предводио селекцију до историјског пласмана на Мундијал у Јужној Африци 2010. године.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести