АЕК из Ларнаке поразом на пенале стигао до Партизана

ЛАРНАКА: Вицепрвак Србије у фудбалу Партизан у 3. колу квалификација за Лигу Европе играће против екипе АЕК из Ларнаке.
fudbal lopta pix
Фото: pixabay.com

Тим с Кипра елиминисан је вечерас на свом терену после једанаестераца од Митјиланда у 2. колу квалификација за Лигу шампиона, па ће такмичење наставити у другом по рангу европском такмичењу.

Оба дуела између Кипрана и Данаца завршена су резултатом 1:1, па су се на АЕК Арени најпре играли продужеци, а потом су фудбалери Митјиланда били прецизнији у пенал-серији коју су решили у своју корист са 4:3.

У регуларних 90 минута игре реванша на Кипру АЕК је повео преко Олатунџија у 9. минуту, а већ у 12. минуту изједначење Митјиланду донео је Далзгард.

Алтман је промашио први једанаестерац у серији за АЕК, али је потом Каба пропустио да донесе победу Данцима у петој серији. Међутим, последњи пенал за Кипране промашио је Луис Густаво и тако свој тим послао на београдске црно-беле.

Први меч 3. кола квалификација за Лигу Европе између АЕК Ларнаке и Партизана на програму је 4. августа на Кипру, док ће се реванш одиграти недељу дана касније, 11. августа, на стадиону у Хумској.

Фудбалери Митјиланда у 3. колу квалификација за Лигу шампиона играће против Бенфике. Први меч на програму је 2. августа у Лисабону, а реванш у Данској одиграће се 9. августа.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести