Акција Звезде: Даш крв и добијеш карту за Краснодар

БЕОГРАД: Фудбалски клуб Црвена звезда у уторак и среду на стадиону Рајко Митић организоваће традиционалну добровољну акцију давања крви „Црвено-бела крв“.
crvena zvezda grb
Фото: Tanjug

Сви даваоци крви на поклон добиће улазницу за реванш меч плеј-офа квалификација за Лигу Европе између Црвене звезде и Краснодара који се игра у четвртак од 21 сат.
Добровољно давање крви у уторак и среду биће могуће од 9 до 18 сати. Нове залихе крви су увек неопходне. Зато се акција „Црвено-бела крв“ у сарадњи са Инститиутом за трансфузију крви Србије организује већ 12. пут. Свака претходна имала је изузетан одзив и верујемо да ће тако бити и овог пута, наводи се на званичном сајту Звезде.

Како се додаје, крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година, с тим да је потребно да буду здраве, наспаване и да обедују пре давања крви, као и да не буду под дејством алкохола из других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири месеца за особе женског пола, поручују са Маракане.

Јуче је ФК Партизан, такође, на стадиону у Хумској организивао акцију давања крви у сарадњи са Институтом за трансфузију Србије, а крв су дали и фудбалери на челу са тренером Мирославом Ђукићем.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести