Ако не победимо Ирце, џабе смо се радовали

Фудбалска репрезентација Србија показала  је у утакмици са Луксембурогом (4:1)да  има даута да верује да ће се пласирати на Светско првенство у Катару.
ФСС/ Александар Митровић је био најбољи појединац утакмице на Маракани
Фото: ФСС/ Александар Митровић је био најбољи појединац утакмице на Маракани

Изабраници селектора Драган Стојковића одиграли су готово перфектну утакмицу против Луксембурга и забележили су убедљив тријумф, који их је избацио на прво место квалификационе групе. У првом полувремена обезбеђена је залиха од два гола ,која је омогућила мирнији наставак. Јесте било пада у другом полувремену, али су након тога наши играчи   заиграли одлично и са још два поготка зачинили сјану игру. Добру атмосферу ваља искористити и у сутра против Републике Ирске,победа би нас за још један корак приближило Мундијалу.Искрени навијачи нашег националног тима су одушевљени , пре свега игром, као и убедљивом победом против Луксембурхга, међутим, ако не саваладамп Ирци џабе смо се радовали.

Селектор Драган Стојковић је показао да је врхунски стратег, извео је поставу којој није могао да парира Луксембург. У почетку су Тадић и Лазовић били ти који су водили игру, а онда су се укључили Костић и Милинковић-Савић, што је донело два гола вишка у првом полувременуСтрелац оба гола био је феноменали Александар Митровић.


Митровић игра у Ирској

Феноменални стрелац Александар Митровић због повреде јагодичне кости морао је да напусти  терен. Јавила се бојазан да неће моћи да игра против Ираца, али она је развејана после мединцинских прегледа,који су показали да повреда није озбиљна тако да бити у конкуренцији за меч у Даблину


- Очигледно да Аци пријам као тренер, а вероватно бих и као саиграч. Александар је прототип модерног шпица, који сурово кажњава грешке  противника и заиста ме по томе  подсећа на Дарка Панчева. Показује изузетан ентузијазам, упоран је и храбар и то му се враћа тиме штп даје голове. Са њим смо јака екипа  – рекао је Стојковић.

Селектор верује да репрезентација може да игра још боље.

- У првом полувремену  нисмо били бриљантни, али били смо бољи д ривала и на одмор смо отишли са капиталом од два гола вишка. У наставку је уследио мали пад, али смо се касине  подигли и мирно привели утакмицу крају. Морамо искористити моменат у којем смо и у Даблину и да се  победом за још корак приближили Мундијалу у Катару – поручио је селектор.

Капитен Душан Тадић је предводио екипу у важној победи  против Луксембурга.

- Све смо добро радили до шездесетог минута, када смо пали и дозволили противнику да се разигра.Луксембург је променио формацију и то нас је мало дезоријентисало. Али, после њиховог поготка поново је до изражаја дошла наша одлучност, снага колектива и до краја је све било како се само пожелет може. Морамо овако да одиграмо и против Ираца, увек до последњегф минута борбених. који су екипа која се увек бори и мотива им не фали иако нису добро започели квалификације. У Даблину глад за победом мора бити још већа у односу на дуел са Луксембургом  – поручио је Тадић.

Међу нашим најбољим играчима био је Филип Костић.

- Сјајна утакмица, одлучно смо ушли у меч, подигли се после краткотрајне кризе и показали да смо озбиљна екипа. Идемо даље, на реду су Ирци, припремићемо се добро и верујем забележити нову победу, јер ако је не буде џабе смо се радовали тријумфу против Луксебурга – оптимиста је Костић..

Србија сутра (20.45) играју против Републике Ирске и уколико победи обезбедиће  бар плеј-оф за пласман на Светско првенство.

И. Лазаревић

Група А

1. Србија

4

3

1

0

11:6

10

2. Португал

4

3

1

0

8:4

10

3. Луксембург

4

2

0

2

5:8

6

4. Република Ирска

4

0

1

3

4:7

1

5. Азербејџан

4

0

1

3

3:6

1

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести