Апатинска Младост добила новог тренера: Поверење Александру Кесићу

Упражњено место шефа стручног штаба фудбалера апатинске Младости, настало одласком Слободана Бачића у Бачку из Бачке Паланке, поверено је младом Александру Кесићу (32).
Mladost
Фото: Александар Кесић, Слободан Бачић, Владимир Торбица и Александар Јовановић, фото: Ј. Бањац

Реч је о некадашњем голману Младости, али и многих других српских клубова из елитног друштва.

Кесић је дете апатинског фудбала и прве голманске интервенције начинио је у најмлађим категоријама Младости, да би с временом вртоглаво напредовао и био узданица свих млађих националних селекција. Кроз каријеру бранио је за суперлигашке клубове и био стандардни голман матичне, апатинске екипе, потом је извесно време провео у Биг Булу из Бачинаца, а онда су уследили ангажмани у Палићу, Војводини, Раду, Радничком из Ниша и суботичком Спартаку. За националне селекције наше земље забележио је преко 30 наступа (у узрастима од 16, 17, 19 и 21 године). Дакле, богато искуство младог стручњака могло би да буде од великог значаја у даљој тренерској каријери, коју започиње управо у Младости.

- Све што сам у животу радио, било је темељно и улагао сам читавог себе. То ми је помогло да остварим доста успешну каријеру, па ћу се тако опходити и према тренерском позиву. Унапред ништа не обећавам, сем савесног рада, како мене и мојих помоћника, тако и свих осталих који желе да буду део тима. Немам тренерског искуства, али ћу покушати да све што сам научио радећи са најеминентнијим тренерима у нашој држави, склопим у једну целину и спроведем у дело. Надам се да ће то донети одговарајући резултат - рекао је Кесић.

Младом стручњаку у раду ће помагати Бранко Бурсаћ и Милан Дамјановић, тренер голмана. Они ће покушати да са тренутним играчким кадром обезбеде добар пласман у Војвођанској лиги Север, односно да направе стабилну екипу, у којој ће млади играчи имати прилику да се афирмишу.

Кесић је именован одлуком Управног одбора Младости, на ком је једногласно усвојен предлог да он преузме диригентску палицу првог тима, а о ставу клуба председник Александар Јовановић је истакао:

- Сложно смо прихватили то да Кесић буде нови тренер. Наша идеја је да омогућимо младим људима попут Салета да се опробају и докажу у тренерском занату. Он је поникао у Апатину и на најбољи могући начин пронео славу клуба и града, па сматрамо да је заслужио прилику. Верујемо у њега, јер је у кругу фудбалера омиљен и за сада све функционише беспрекорно.

Апатинци тренутно раде на свом стадиону где имају сјајне услове, а у недељу се селе на седмодневне припреме у Сокобању, где ће одиграти неколико контролних утакмица.

Ј. Бањац

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести