Асано и Холендер донели победу Партизану против Радничког

Фудбалери Партизана забележили су нову победу у првенству пошто су заслужено савладали нишки Раднички.
partizan radnicki
Фото: ФК Партизан/М. Тодоровић

Победа је могла бити и већа, али су се црно-бели испромашивали и сигурно жале за убедљивијим тријумфом.

Црно-бели су преболели 164. вечити дерби и одлично почели утакмицу. Најпре је Остојић имао прилику након корнера, али је лоше шутирао главом, да би потом у сјајној шанси био Холендер, али је гађао изнад гола. Партизан је био бољи, доминирао тереном, конце игре држао у својим рукама. Потом је покушао и Вујачић, али је Којић одбранио.

Раднички ништа није могао да уради, готово да није прелазио центар. Дисциплинованом игром Београђани су им рано секли акције. У 15. минуту одличну акцију извели су Београђани, али је пре Шћекића до лопте дошао Којић и онемогућио га да постигне погодак. У јеку иницијативе Партизана, Раднички је имао шансу преко Петровића, али је овај изблокиран. У 27. минуту сјајна прилика за Холендера, али је голман Нишлија одлично интервенисао. Ређали су се промашаји црно-белих, па је тако и Урошевић могао да постигне гол, али је био непрецизан. Млади Јовић је потом фантастично одрадио свој посао, на другој стативи пронашао Асана, а овај несхватљиво, неометан, шутирао право у Којића. У 44. минуту, ипак, 1:0. Холендер је изгубио дуел са голманом Радничког, али је на лопту налетео Асано и спровео је у мрежу.

Наставио је Партизан и у другом полувремену да напада и дошао до другог поготка у 58. минуту. Холендер је добро примио лопту, ослободио се чувара и сместио лопту у малу мрежу Којићевог гола. Одмах по уласку у игру у стрелце је могао да се упише и Штулић, али је Којић био сигуран. Опомена је стигла у виду шансе Стефана Митровића, но на срећу по црно-беле Нишлије нису постигле гол. До краја није било узбуђења и остало је 2:0.

И. Лазаревић

Партизан Раднички 2:0 (1:0)

БЕОГРАД: стадион Партизана, без гледалаца. Судија: Ђорђић (Београд). Стрелци: Асано у 44. и Холендер у 58. минуту. Жути картони: Остојић, Сума (Партизан)

ПАРТИЗАН: Поповић 6, Живковић 6,5, Остојић 6,5, Вујачић 6,5, Урошевић 6,5, Шћекић 6,5 (Зђелар), Јојић 7, Асано 7 (Стевановић 6), Сума 6,5 (Натхо 6,5), Јовић 6,5 (Павловић 6), Холендер 7 (Штулић 6,5).

РАДНИЧКИ: Којић 6, Аксентијевић 6, Бјеличић 6, Ћирковић 6, Петровић 6,5 (Марковић 6), Ковачевић 6, Ђуричин 6 (Пантелић 6), Ђуричковић 6,5 (Живковић 6), Трифуновић 6 (Гаврић 6), Станковић 6, Касалица 6,5 (Митровић 6,5).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести