Аустријска Бундеслига од 21. маја поново с публиком

БЕЧ: Након скоро пола године играња првенства аустријске фудбалске Бундеслиге уз празне трибине, на крају сезоне се публика враћа у стадионе широм земље, али уз поштовање стриктних мера мере и ограничени број.
b
Фото: Tanjug/ J. Pap

Бундеслига је, после одлуке владе о попуштању епидемиолошких мера средином маја, одлучила да последње коло прве лиг 21. односно 22.маја, и друге лиге 23.маја, као и утакмице плеј офа Купа Европе, буде одиграно уз присуство публике.

По узору на јесен, на стадиону ће бити само домаћи највијачи.

Оквирни услови су најављени од стране владе, а то је да ће бити одобрено максимално 3.000 навијача, односно 50 одсто капацитета стадиона. Публика ће морати да носи ФФП2 маске, мораће да седи на означеним местима, и региструје се, као и да поседује негативан тест или доказ о вакцинацији, односно прележаном обољењу од ковид19, саопштила је Бундеслига.

У првих шест кола актуелне сезоне, до краја октобра, на стадионима је било дозвољено, најпре 10.000, па 3.000 и потом 1.500 навијача, пре него што је од 3. новембра забрањена публика.

Једино је аустријска покрајина Форарлберг, где је попуштање мера услед побољшане епидемиолошке ситуације почело крајем марта, омогућен улазак на стадионе Алтаха, Лустенау-а и Дорнбирна максимално 100 навијача.

Последња година је показала да је фудбал без навијача непотпун. Због тога се радујемо да ћемо поново оживети трибине и да ћемо моћи навијаче поздравити у њиховом другом дому, поручује председник Бундеслиге Кристијан Ебенбауер.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести