Бабић предводи Сланобарце

Фудбалера Пролетера данас у првенственој  утакмици на “Карађођрђу” дочекују екипу Рада (19.30). Играчки кадар претрпео је доста промена у односу на претходну сезону, па је непознаница како ће Сланобарци одиграти званичну утакмицу.
Proleter/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић

- Остали смо без неколико квалитетних појединаца, па смо екипу попунили младим и та­лентованим играчима, који су се одлично уклопили у систем игре којем тежимо. Намера нам је  да у новој сезони наставимо с праксу да афирмишемо младе играче и да се пласирамо међу осам најбољих у лиги. Имамо квалитете и знање да обе жеље остваримо – каже шеф струке Бранко Жигић.

На премијери Сланобарци ће поделити мегдан са Радом.


Могући састав

Како ствари стоје , Жигић би могао да се одлучи за овај састав: Петрић, Митровић, Јоковић, Андрејевић, Ковачевић, Јовановић, Пејић, Весић,Бабић, Живојиновић и Миросављев.


- Досадашње утакмице са Радом су  показале да нам његова игра не одговара. Но, прошле сезоне смо у Новом Саду остварили против “грађевинара” најубедљивију победу (5:0) од како се такмичимо у Суперлиги, савладали смо их и у припремном периоду. Наравно да нас то неће уљуљкати, свака утакмица је прича за себе.Настојаћемо да у прва три кола освојимо што више бодова и на тај начин  искористимо нешто повољнији распоред.

Пролетер ће, за разлику  од припремене утакмице са Партизаном(0:4),”грађевинарима” моћи да супростави јачи састав. 

- Ситне повреде добијене у мечу с Партизаном су санирали Пејић и Јанковић  и биће у конкуренцији за стартере, што се не може рећи за Радиновића и Галића, који су још увек ван строја. Готово је извесно да ће екипу предводити капитен Бабић, што је од великог значаја. Уверен сам да ће момци који буду на терену пружити максимум како бисмо  првенство отворили победом – поручио је Жигић.

Утакмица на “Карађорђу” између Пролетера и Рада почиње у 19.30  часова.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести