Бачка и Војводина рвањем до поделе бодова

У комшијском дербију, фудбалери Бачке и Војводине поделили су по бод, у утакмици која може да се окарактерише флоскулом „Права првенствена“.
vojvodina backa, J. Grlic
Фото: Ј. Грлић

Нападачи су већином били одсечени, пажња је била окренута непримању гола, а виђено је више рвачких захвата него фудбала. Новосађани су били бољи у већем делу сусрета, али нису користили прилике, а видело се да у нападу црвено-белих недостаје Езе који је паузирао због парних картона.

Утакмица је кренула жестоко, нису виђена ни два напада, а већ је атмосфера прокључала. Безазлезан старт донео је кошкање у ком је учестовао 21 играч, а јавне опомене зарадили су голман Војводине Роцков и играч домаћих Радиновић. Од почетка је било јасно колико овај меч значи обема екипама. Прва је запретила Војводине, после лепе акције Арсића и Гојкова, Лазар Арсић је са 15 метара искиоса шутирао у голмана Зоговића, а није се дуго чекало на шансу домаћих. Из срца казненог простора шутирао је Спремо, мало поред гола. Имали су домаћи још једну изгледну шансу, али је шут Макарића зауставио расположени Роцков.

Преузели су Новосађани контролу, али фалио је завршни пас који би донео шансу, а у нападу је био одсечен усамљени Гајић. Груба игра са обе стране није донела ништа лепо за око, само рововску битку измеу два шеснаестерца. У 31. минуту недостајало је мало прецизности Лазаревићу да искористи шансу коју му је наместио Гојков и све се завршило шутем поред гола. Неколико добрих напад Паланчана донело им је четири ударца из угла, али Вошина одбрана је била на нивоу. Последња трећина првог дела игре није донела нове шансе јер су обе одбране биле веома дисциплиноване.

Нису одступале екипе од своје игре из првог дела, а благу успаванку прекинуо је млади играч црвено-белих Михајло Нешковић који се нашао у колосалној шанси. У 64. минуту шутирао је из неподресдне близине, али је голман Зоговић уз помоћ стативе отклонио опасност. Наставили су се напади гостију, а Месаровић је после неколико минута проведених у игри могао да доведе Војводину у вођство, али је његов покушај лоба са ивице шеснаестерца отишао превисоко. Већ у следећем нападу у казненом простору црвено-белих створила се велика гужва, али неколико играча Бачке није успело да упути ударац ка голу.

После десетоминутног ватромета на терену, поново се све вратило на старо, на жестоке и беспоштедне дуеле на средини терена, без шанси. Новосађани су изменама све карте бацили на напад и то је могло да им се исплати у 83. Минуту, али је у изгледној шанси Ђуричић лоше примио лопту и прилика је отишла у неповрат. До краја меча, домаћи фудбалери су покушали два пута из даљине, али није било опасности за гол Роцкова.

ОФК БачкаВојводина 0:0

БАЧКА ПАЛАНКА: Стадион „Станко Малетин Вава“, гледалаца: 2.300, судија: Стојиљковић. Жути картони: Радиновић, Костић, Мићић, Зоговић, Макарић, Бјелош (Бачка), Роцков, Зломислић, Антић (Војводина).

ОФК БАЧКА: Зоговић 6, Илић 6,5, Бјелош 6, Макарић 7, Мићић 6 (Тривуновић), Грабеж 6, Спремо 6,5, Ђорић 6, Радиновић 5,5 (Којић), Костић 6 (Арсић -), Чековић 6.

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Лазаревић 6, Саничанин 6,5, Арсић 7 (Месаровић), Гојков 7 (Бједов), Граовац 6, Антић 6,5, Зломислић 7,5, Милојевић 6,5, Нешковић 7, Гајић 6 (Ђуричин).

М. Ристић

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести