Бајић: Биће Воша поново права

Никада у историји омладинци Војводине нису били слабије пласирани него ове године.
Dušan Bajić, trener omladinaca Vojvodine  Foto: Youtube/printscreen
Фото: Душан Бајић, тренер омладинаца Војводине Фото: Youtube/printscreen

Новосадски црвено - бели у Омладинској лиги Србије на крају јесење  дела првенства заузели су тек 12. место, са свега 19 освојених бодова и негативном гол разликом. Војводина је забележила само шест победа, реми и 10 пораза.

Тренер Душан Бајић се критички осврнуо на полусезону коју жели што пре да заборави, поручује да ће на пролеће „Воша“ бити она права.

- Наравно да сам незадовољан играма и пласманом. Од  Војводине се увек очекује да буде у врху без обзира у којој конкуренцији игра. Имали смо пуно потешкоћа. У сезону смо кренули без дефинисаног циља. Остали смо и без неколицине који су прекомандовани у први тим или отишли на калење. Нисмо могли рачунати на Зукића, Савића, Топића, Митровића и голмана Качавенду, као и на Шавију, Васиљева, Грека, Нијемчевића, који су се укључили тек у финишу првенства - резимира Бајић. - Због тога шансу су добијали млађи играчи, без довољно искуства. Имали смо најмлађу екипу и Лиги. Уз то били смо једина екипа уз Партизан која није користила старије “бонус” играче. Шансу су углавном добијали дечаци рођени 2001. и 2002. годишта и  млађи. 

Војводина је на свом терену изгубила диоста бодова.

- Изгубили смо пред нашом публиком чак пет утакмица , победе против  Трајала ( 2:0, 4:0), и Радничког (2:0) слаба су утеха, мада смо у појединим утакмицама играли солидно, али због неефикасности нисмо успели да остваримо боље резултате. Ту пре свега мислим на оне са Интернационалцем, Партизаном, Графичарем и Вождовцем па би учинак био ммного повољнији.

Са гостовања су Новосађани донели девет бодова.

- Морали смо много боље и у гостима, изгубили смо неке утакмице које нисмо смели , као на пример против Младости и Напретка (2:0) и Рада (1:0). А у поразима са Црвеном звездом и Бродарцем показали смо да знамо да играмо против најбољих што је сигурно велико охрабрење за пролеће.

Стручни штаб и играчи отишли су са горким укусом на паузу. Ново окупљање је средином јануара.

- На пролећну трку гледамо са пуно оптимизма. Момци су искуснији за једну полусезону свесни да морају много да раде како би задовољили захтеве које се од њих очекују.Сигурно ће и здравствена слика бити много повољнија, да ће огромна већина бити на располагању од првог окупљања имати већи квалитет.

Уједно ћемо наставити подмлађивање играчког кадра. Наравно да ћемо све учинити да старт трке дочекамо потпуно спремни да од првог кола кренемо из опасне зоне првенство завршимо међу шест најбољих оптимиста је Душан Бајић.

        М. Поповић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести