Батак: Без дилеме, покушаћемо да победимо

После два везана одмеравања снага с Партизаном, првенствене и Куп утакмице, пред фудбалерима Војводине сутра је нови, веома тежак испит. Новосађани гостују у Београду, где ће им, у сусрету 3. кола плеј-офа, домаћин бити лидер на табели, екипа Црвене звезде.
Моменат из новосадске утакмице Војводина - Црвена звезда (2:3)

О каквом и колико озбиљном ривалу је реч беспредметно је посебно објашњавати, тим пре што се црвено-бели из главног града боре с вечитим црно-белим ривалом за титулу првака и сваки бод им је злата вредан. То неминовно ставља притисак на екипу тренера Миодрага Грофа Божовића, па управо у том детаљу Воша може да потражи шансу. Наравно, уз услов да пружи дисциплиновану игру и покаже велику вољу свих 90 минута.

- Идемо на мегдан актуелном шампиону Србије и тиму који има врхунског тренера и одличне домаће и стране играче на свим позицијама - рекао је Радослав Батак, шеф стручног штаба новосадског клуба. - Што се нас тиче, уколико будемо поновили приступ као у новосадској утакмици с Партизаном, верујем да ће доћи и добар резултат. Важно је да покажемо дисциплину у игри, компактност и јаку средину терена, јер испунимо ли те услове очекујем да нећемо имати проблема.

Војводина је тражила одлагање сусрета због сумње појединих кругова људи да ће пустити Звезду да победи. Батак ту нема никакву дилему.

- За те приче нити знам, нити их пратим, нити су ме икада интересовале - ни као играча, ни као човека. У животу могу да гарантујем само за себе, а знам да нико од играча Војводине, нити од чланова нашег стручног штаба, ни једног тренутка неће имати недоумицу по том питању, јер у свакој утакмици покушаћемо да победимо супарника. Управо због тога, играчима сам рекао и увек ћу им то понављати, сав притисак преузимам на себе. Играчи не треба да осећају било какву тензију, већ је важно једино то да имају веру себе и да покажу оно што знају и што се будемо договорили у свлачионици. Ништа мање и ништа више од тога.

Када се реч повела о формацији у којој планира да се супростави Београђанима, Батак је био јасан:

- Формација је само основни распоред играча на терену, а мени је много важније то да у  утакмици испунимо захтеве које будемо ставили пред тим. Кадровских проблема немамо, сви играчи су максимално спремни за дуел и драго ми је што се Јованчић вратио и што је против Партизана одиграо и више времена него што је то било предвиђено. Имамо још времена и добро ћемо се припремити за дерби са Црвеном звездом – најавио је Батак.

Утакмица Црвена звезда - Војводина игра се у недељу на стадиону “Рајко Митић”, почетак је заказан за 18 часова, а сусрет преноси ТВ Аренаспорт на првом каналу.

A. Предојевић

Памти један дерби

Новинаре је занимало да ли Радослав Батак посебно памти неки дуел са Црвеном звездом из доба када је носио дрес Војводине.

- Памтим једну утакмицу у Београду, која је завршена резултатом 2:2. Садашњи члан нашег стручног штаба Милан Белић тада је постигао гол, а сећам се да су Београђани имали озбиљан тим који је наступао и у Европи, а који су предводили Леринц, Аћимовић, Пјановић и Видић - присетио се тренер Новосађана.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести