Батак: Циљ Радничког је излазак у Европу

НИШ: Тренер фудбалера Радничког из Ниша Радослав Батак рекао је да циљ да његов тим ове сезоне избори пласман у Европу.
radoslav batak JGrlic
Фото: Дневник (Јелена Грлић)/Радослав Батак

"Пред нама је сезона пуна неизвесности, али и великих очекивања. Без обзира на све тешкоће, Раднички има свој циљ, то је Европа и на нама је да од самог старта кидишемо не би ли то и остварили", рекао је Батак.

Нишлије ће сутра на Чаиру у првом колу Суперлиге од 19.30 дочекати Металац из Горњег Милановца.

"У првом колу нам долази Металац, који је новајлија, али нам није непознаница. Они нису пуно мењали састав, уиграни су, имали су дуже припреме од нас, а добро су се показали у недавној контролној утакмици против Црвене звезде. Металац је огранизована екипа која воли да се надиграва, а ми смо их добро изанализирали. Поштујемо противника, али играмо код куће и даћемо све од себе да освојимо три бода, што је једини резултат који би нас задовољио. Играће се у специфицним условима, неће бити публике, али тај осећај смо већ искусили током прошле сезоне, тако да то не би смео да нам буде проблем", рекао је Батак.

Раднички је између две сезоне претрпео озбиљне промене у саставу, а тим са Чаира је у овом прелазном року ангажовао десне бекове Николу Аксентијевића и Александра Костића, крилне нападаче Ненада Гаврића, Кристијана Живковића и Душана Стојиљковића, штопера Жарка Марковића, нападаче Илију Спасића и Филипа Касалицу, те везисте Ненада Шљивића и Тодора Петровића.

Клуб су напустили Филип Кнежевић, Никола Чумић, Александар Тодоровски, Дејан Мелег, Лазар Ђорђевић и Марио Маслац, док је доскорашњи капитен Саша Стојановић завршио играцку каријеру.

"Околности су такве да смо ми комплетирали екипу малтене на дан пред прву утакмицу. Успели смо јуче и прекјуче да доведемо четворицу проверених играча и тако смо направили баланс у тиму, па ћемо имати прави спој младости и искуства. Нама су ти играци били и више него потребни", рекао је Батак и додао:

"Распоред је згуснут. Имаћемо мечеве на три до четири дана и морамо да имамо по двојицу расположивих фудбалера на свакој позицији. Имамо то што имамо и то је то. Овим играчима што су дошли међу последњима ће сигурно бити потребан један период за адаптацију, али то ћемо морати да решавамо у ходу и да их што пре уведемо у систем. Свакако ћемо много ротирати у прва три кола, тако да ће сви добити шансу. Имамо сада и ово правило двојице „бонуса“, од првог минута. Ми смо финиш прошлог првенства искористили да пружимо шансу младима, неки су је искористили, тако да нас ово правило неће оптерећивати", јасан је Батак.

Батак је говорио и о конкуренцији за пласман меду прве четири екипе у Суперлиги Србије.

"Добра је ствар што имамо велики број тимова који се боре за врх. Видели сте како је прошле сезоне изненадио ТСЦ. Ту су Црвена звезда, Партизан, Војводина, Чукарички и сигурно је да ће бити још неко изненађење. Наш циљ се зна, а то је излазак у Европу и то је једини резултат који би мене задовољио у наредној сезони. То је циљ Радничког сваке године и тако ће бити и ове. Чека нас тешка и напорна лига, неће бити лако, али морамо бити оптимисти и веровати у себе", закључио је Батак.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести