Бечејци нису успели да сачувају прволигашки статус

Неколико минута недостајало је фудбалерима Бечеја да остану непоражени у Крушевцу, чиме би задржали прволигашки статус и испунили овосезонски циљ.
becej f
Фото: Дневник (В. Јанков)

Међутим, једна фудбалска глупост срушила је наду. Иако је имао могућност да прекршајем спречи напад  домаћина неколико метара ван казненог простора, Лазић је то урадио у њему и судији није остало ништа друго до да досуди најстрожу казну, коју је искусни Јовановић претворио у погодак.

„Били смо бољи ривал, као и пре два месеца у лигашком делу првенства, али смо тада дали гол о играли нерешено - 1:1. Сада нам је недостајао гол, а у листу стрелаца могли су да се упишу Бајић, Дабижљевић, Дражић, Томчић... Понављам, морали смо да дамо гол да би себи могли да дозволимо онакву глупост, да пар минута пре краја поклонимо домаћину пенал. Жао ми је играча, пружили су максимум, али... Очито да нам је недостајао гол играч. Толико смо шанси стварили кроз игру, али није било завршног ударца. Само смо у Крагујевцу изгубили са два гола разлике, сви остали порази су само с голом. Све то казује да смо много раније могли да обезбедимо опстанак“, пун је спортског гнева кормилар потонулог бечејског брода Душан Бајић.

Зимус су се сви у клубу поносили продајом голгетера Младена Ковачевића у Кину, јер је то био одличан пословни потез, али се показало спортски погрешан, пошто није ангажована адекватна замена. Селекција је била боља него летос, али недовољна да надомести одсуство голгетера и сезона је пропала. Само 12 голова на 15 одиграних утакмица ове године, по пола у осам лигашких и седам у плеј - ауту је премало. Истина је да је исто толико и примљено, али до победа и бодова се стиже тако што се у мрежи ривала мора наћи више голова него у својој.

Али, главу горе. Није пропаст света. Поготово што је у последње време било и неких, најблаже речено, сумњивих работа на прволигашким теренима. Бечејци су током плеј- аута на својој кожи осетили судијске неправде у окршајима са Новим Пазаром, који је, руку на срце, био бољи ривал на терену, али у 88. минуту, код резултата 1:2, није досуђен очигледан једанастерац за Бечеј. У утакмици са чачанским Борцем, опет крај Тисе, поништен је регуларан погодак Авдића и на тај начин су Чачани опстали у лиги. Из свега ваља извући искуство. Времена до нове сезоне има на претек. Људски је пасти, а само храбри успевају да устану. Надамо се да таквих има у бечејском фудбалу.   

В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести