Бечејци с максималним учинком после прва два кола међу српсколигашима

Обећање шефа стручног штаба фудбалског српсколигаша ОФК Бечеј 1918 Милана Белића да ће момци са Тисе играти нападачки, на гол више, добила је потврду у прва два коле у Сакулама (4:3) и са зрењанинским Радничким (3:2) пред својим навијачима.
becej radnicki
Фото: Дуел Бечеја и Радничког, фото: Дневник (В. Јанков)

Затресли су мрежу ривала седам пута, али је и голман Душан Војводић пет пута вадио лопту из своје мреже.

- Имајући све у виду, задовољан сам како смо играли у минула два кола, а поготово бодовним салдом. Поред постигнутих седам голова, имали смо још толико прилика да се упишемо у стрелце. Истина је да смо и примили пет голова, али треба време да се све линије у тиму уиграју. Врло је битно да не падамо после примљеног гола, већ нормално играмо даље и кад се тако игра онда не могу да будем незадовољан. Млада смо екипа, врло кратко заједно, биће и падова, али морамо да тежимо и на тренинзима и на утакмицама да лоших периода у игри буде што мање. Време ради за нас. У ходу ћемо исправљати уочене грешке. Важно је да се момци труде да их буде што мање. Тражимо стрпљење, а ми ћемо да уложимо труд да све дође на жељеном нивоу - не крије задовољство кормилар тиског брода с добрим курсом Милан Белић.

Треба играчима обе екипе одати признање за уложен труд по условима какви су владали у суботу по подне крај Тисе. Почело се по тропској врућини, а у наставку се играло по киши праћеној ветром. И посета је, за бечејске прилике, била задовољавајућа, па су навијачи имали прилику да се увере да актуелни састав, и поред младости, има квалитет.

Иако је тренер задовољан са свима, једно је име, ипак, искочило. Милош Зличић је момак о коме се ових дана прича у фудбалским круговима. На две утакмице постигао је шест голова. Чак више од прилика у којима се нашао. Јер, други гол против Радничког је игром случаја приписан њему. Петар Илић је снажно опалио по лопти са око 25 метара и она је у лету окрзнула леђа Зличића, променила правац и преварила голмана Ранђеловића. Каже наш народ да кад неког хоће и кола му се ждребе. 

Суботњи пљусак је опомена руководству клуба да пожури са покривањем трибина. Обећање је да ће се радити у септембру. Навијачи су у мечу са Зрењанинцима били мокри до голе коже, али нису жалили – видели су кишу голова.        

В. Јанков

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести