Бечејци у озбиљним проблемима са очувањем прволигашког статуса

Не само да су јесенас крај Тисе нанели најубедљивији пораз Бечејцима (1:5), него је Жарково узело свих девет бодова у међусобним сусретима и у великој мери кумује што су момци са Тисе у бригама око очувања прволигашког статуса.
becej f
Фото: Бечејским фудбалерима предстоји борба за опстанак, фото: Дневник (В. Јанков)

Сад је питање хоће ли Бечејци имати моћи да тријумфују против наредног ривала, Будућности из Добановаца, и задрже наду да ће оставрити циљ.

„Не могу да замерим играчима на исказаној борбености у Жаркову, али смо опет остали празних шака(0:1). У једном моменту је попустила концентрација у дефанзивном аспекту и стигла нас је казна, док ми обећавајуће контре нисмо успели да завршимо. Наравно, док год постоји и промил наде не одустајемо од борбе за опстанак. Наредне две утакмице играмо пред нашим навијачима и у томе видимо шансу да се на крају ипак радујемо остварењу циља“, не напушта оптимизам кормилара тиског брода Душана Бајића.

И играчи се надају да ће се уложени труд валоризовати. Руководство, такође, верује да неће све бити бачено у оближњи муљевити Велики бачки канал.

Навијачи, пак, забринуто врте главом. Не без разлога. Јер, од како су у игри кључни бодови у плеј- ауту, избиле су извесне сумње у регуларност. Као да је Бечеј непожељна дестинација и из утакмице у утакмицу се дешавају судијске грешке на њихову штету.

Против Новог Пазара у финишу утакмице није досуђен очигледан казнени ударац, а против Борца је поништен предиван погодак Авдића због наводног офсајда, што је касније снимак демантовао, али је све било касно. Нико не спори да је Жарково било бољи ривал у недељу, али је његов голман држао резултат под контролом. Међутим, снимак потврђује да су Бечејци опет оштећени, јер је стрелац јединог гола био у офсајд ситуацији приликом примања лопте.

Колико су Бечејци имали коректно дељење правде у лигашком делу, кад су бодови вредели упола мање, толико сада немају када победа вреди заиста три бода.  

В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести