Бек Војводине Никола Антић: Да вратимо бар део дуга Спартаку

Ето, погодило се да јесењи део фудбалске сезоне војвођански суперлигаши, Спартак Ждрепчева крв и Војводина, окончају међусобним окршајем.
vosa
Фото: Никола Антић (с лоптом) у акцији, фото: Ј. Грлић

На Градском стадиону у Суботици, у среду од 15 часова, игра се војвођански дерби, а улога фаворита, утисак је - као ретко када раније, на страни је домаћина. “Плави голубови” играју ове јесени одличан фудбал, прате их и резултати, док је Воша, како се ближи тренутак спуштања завесе на јесења збивања, у све већој кризи. Могу ли Новосађани да се реванширају Спартаку за велику неугодност доживљену у Новом Саду, када су их гости почистили с 5:0, али и да се некако издигну изнад сивила у које су упали после неуспеха на “Карађорђу” у утакмици с Јавором, покушао је да одгонетне Никола Антић, један од искуснијих играча.

„Јако тешки услови за игру владали су у дуелу против Ивањичана. Када смо изашли на терен, почео је прави кијамет, па нисмо ни успели да се загрејемо како треба. Наравно, исти услови важили су и за госте, иако су онаква вејавица и лош терен свакако више погодовали њима, који су се бранили. Ми јесмо покушали да дођемо до предности, али је Јавор из три ударца на наш гол постигао три поготка и ту је прича била завршена. Ипак, морам да нагласим да ми је криво што се не прича и о чистом а недосуђеном пеналу над Лакићевићем, који није приказан ни у прегледу с утакмице. А, морао је да буде. Све у свему, покушали смо да играмо фудбал, чинило смо то веома слабо, док је ривал одлично одрадио контре и постигао два евро-гола. Евидентно је да смо у кризи, далеко смо од добре ситуације, али све то морамо да покушамо да потиснемо и да сутра у Суботици покажемо право лице“, нада се Антић.

У новосадском дуелу Спартак вас је поштено задужио, постигао је чак пет голова, наневши Војводини један од најтежих пораза у историји на стадиону “Карађорђе”.

„Пре свега, идемо у Суботицу с намером да играмо добар фудбал, јер смо специфична екипа која у овој сезони наступа у стилу “од сјаја, до очаја”. Волео бих да сада прикажемо сјај, да бљеснемо и пробамо да вратимо барем делић дуга за ону срамоту коју смо доживели на нашем терену. Имамо и моралну обавезу да то покушамо да учинимо, због грба Војводине који носимо на грудима. Чињеница да нас очекује лошији терен не сме да нас омете, морамо да настојимо да се издигнемо изнад ситуације, а биће онако како дати тренутак буде определио сусрет.“

О ривалу Антић има само речи похвале.

„Спартак је екипа која трчи највише у Суперлиги и јасно је да ћемо на то морати да одоговоримо још већим трчањем. Суботичани имају одличног тренера Александра Веселиновића, репрезентативца Ђорђа Ивановића, дугогодишњу упрву, одличну атмосферу и на свакој позицији су јаки. Играчке перјанице су им управо Ивановић и Савковић, али сам убеђен да имамо и ми чему да се надамо, односно да покажемо. Ако најзад будемо бљеснули, можемо да наметнемо сопствени квалитет, а оно што могу да обећам јесте велика борба. Бићемо комплетни, немамо повређених, ни кажњених играча, а тренер Васиљевић моћи ће да одабере тим какав, из постојећег кадра, жели. Учинићемо све што је до нас да остваримо повољан резултат, а онда да се заврши овојесења прича, у којој нисмо, као екипа, имали ни мир, ни чврсто установљен систем игре, ни... Време је да се то заврши и да се види шта нам је даље ваља чинити“, поручио је Никола Антић, леви бек новосадског суперлигаша.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести