Бемпах јунак тријумфа Новосађана

Делом омаленог репрезентативца Гане Yозефа Бемпаха на самом крају сусрета, фудбалери Војводине освојили су сва три бода у суперлигашкој премијери.
Yozef Bempah Foto:Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Чукарички се показао као добар супарник. На премијери је заблистао омалени играч из Гане који је на терену провео само два-три минута, али је стигао да постигне једини гол и израсте у јунака новосадског састава.

Очекивало се више од два реномираних ривала у првих 45. минута. Заправо, у првих четврт сата видели смо испитивање снага, с доста кретања, тактичких додатака, али без и једне праве прилике. Тек у 21. минуту, запретили су гости и то преко искусног Николе Дринчића. Искоса с леве стране, с неких двадесетак метара досуђен је прекршај за Београђане, Дринчић је сасвим солидно шутирао, али је голман Новосађана Емил Роцков био на месту и зауставио његов покушај. Наставили су ученици тренера Ненада Лалатовића да притискају лопту ка голу црвено-белих, па је у 24. минуту Иван Лакићевић у последњем тренутку изблокирао ударац Обрадовића из изгледне позиције.

Није Војводина успевала да успостави унутрашњу игру, млади плејмејкер Александар Месаровић био је доста одсечен, па је нова полушанса уследила пред голом домаћина. После центаршута с десне стране који је упутио поново Дринчић, створила се гужва у петерцу новосадског суперлигаша, лопту је промашио Огњен Ожеговић, а онда је неко из одбране  успео да отклони опасност.

Војводина је коначно извела једну добру акцију само минут касније. Јованчић је идеално упослио Малбашића, који се лако ослободио Пушкарића, избио сам пред голмана Ђуровског, али је његов шут из сјајне позиције чувар мреже Чукаричког ногом успео да избије у поље.

После тог тренутка игра је нешто живнула, добила на темпу, али нових прилика ни на једној страни до истека 45-тог минута више није било.

И у наставку није се много мењао у слици коју смо видели на терену. лагану иницијативу имали су гости, али су овога пута први пут запретили ученици тренера Ненада Ванића. У 53. минуту Малбашић је сјајно прешао по десној страни, заврнуо лопту у срцу шеснаестерца, а млади Петар Мићин шутирао преко гола. Узвратили су гости преко Небојше Обрадовића три минута касније, али је изостао бољи ударац и прилика је отишла у неповрат.

Око 60. минута навијачи на стадиону Карађорђе осетили су тренутак да пруже пуну подршку фудбалерима у црвено-белим дресовима. Створили су леп амбијент, дајући добитну снагу Новосађанима да истрају и покушају да освоје сва три бода. Посебне аплаузе заслужио је капитен Богдан Планић који је играо на изузетно високом нивоу, господарио је простором у одбрани свог гола и онемогућио веома неугодног Огњена Ожеговића.

Како се утакмица ближила крају, чинило се да више узбуђења неће бити, пошто прилика ни пред једним голом није било ни у најави. Домаћин се силно трудио, игноришући спарно време, али је тешко стизао до шеснаестерца Чукаричког, а још теже у прилику да лопту упути ка голу. Занимљиво је да се Бемпах загревао у два наврата, али га је тренер Ванић у игру увео тек у 89. минуту. И када се чинило да је прича о дербију 1. кола Суперлиге Србије завршена, уследио је кључни тренутак утакмице: после центаршута Малбашича у шеснаестерац, неко из одбране "брђана" избио је лопту изнад Михајловића, а у право време и на правом месту нашао се Бемпах, без размишљања погодио је мрежу ривала, уз сопствено, али и велико одушевљење навијача Војводине.

А. Предојевић

Дебитанти

У утакмици у екипи Војводини у суперлигашког сцени дебитовали су чак петорица фудбалера. У стартној постави били су омладинци Месаревић и Мићин, као и новопридошли Немања Суботић, односни бразилац Алвеш. У наставку утакмице шансу је добио још један изданак омладинске школе Воше Кристијан Живковић.

Аплауз Лалатовићу

Објективно новосадска публика громким аплаузом поздравила је излазак на терен пре утакмице некадашњег тренера Војводине Ненада Лалатовића. Овај млади стручњак очигледно је остао у лепој успомени навијачима црвено-белих, којима је одговорио такође аплаузом и махањем.

Планић капитен

У дуелу са Чукаричким капитенсу траку у екипи Војводине носио је Богдан Планић. Предводник црвено-белих у прошлој сезони, леви бек Никола Антић, био је на клупи, па је тренер Ванић одлучио да ту улогу повери одличном штоперу.


Војводина - Чукарички 1:0 (0:0)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 2.500, судија: Вујановић (Калуђерица). Стрелац: Бемпах у 90+2. минуту. Жути картон: Ђурић (Чукарички).

ВОЈВОДИНА: Роцков 7, Лакићевић 7, Алвеш 6, Планић 7, Бурековић 6, Вукасовић 7, Јованчић 7, Суботић 6 (Михајловић), Мићин 7 (Живковић), Месаровић 7 (Бенпах 8), Малбашић 7.

ЧУКАРИЧКИ: Кировски 7, Ђурић 6, Богосавац 6, Пушкарић 7, Црномарковић 6, Дринчић 7, Лагатор 6, Бојић 7, Каурић 6 (Сиеларовић), Обрадовић 6 (Милојевић), Ожеговић 7.


 

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести