Бенфика победила Макаби и освојила прво место у групи Х Лиге шампиона

ТОРИНО: Фудбалери Пари Сен Жермен победили су вечерас у Торину екипу Јувентуса 2:1 у мечу последњег кола групе Х Лиге шампиона.
1
Фото: Tanjug/ Photo/Ariel Sćalit

ПСЖ је повео голом Килијана Мбапеа у 13. минуту, а изједначио је Леонардо Бонући у 39. Победу француском шампиону донео је Нуњо Мендеш у 69. минуту. За торински клуб играо је Филип Костић, док је Душан Влаховић био ван тима због повреде.

Бенфика је у Хаифи победила Макаби 6:1. Гости су повели поготком Гонквала Рамоса у 20. минуту, изједначио је Тјарон Шери из пенала у 26. Убедљиву победу гостима донели су Петар Муса у 59, Алехандро Грималдо у 69, Рафа Силва у 73, Хенрик Араухо у 88. и Жоао Марио у 92. минуту.

Бенфика и ПСЖ су сакупили по 14 бодова и играће у нокаут фази Лиге шампиона. Прво место у овој групи освојио је клуб из Лисабона зато што је Бенфика постигла више голова у гостима у групној фази Лиге шампиона. Јувентус је трећи са три бода, колико има и Макаби, али је торински клуб освојио треће место, које му је донело пласман у 1/16 финала Лиге Европе.

Челси је победио у Лондону загребачки Динамо 2:1 у мечу шестог кола групе Е. Гости су повели голом Бруна Петковића у седмом минуту, а поготке за Челси дали су Рахим Стерлинг у 18. и Денис Закарија у 30. минуту. Милан је савладао Салцбург 4:0 головима Оливијеа Жируа у 14. и 57, Радета Крунића у 46. и Жуниора Месијаса у 91. минуту. За госте је играо српски репрезентативац Страхиња Павловић. Челси је први на табели са 13 бодова, док је Милан други са 10. Ова два клуба ће играти у осмини финала ЛШ, а Салцбург је трећи са шест бодова и наставиће такмичење у Лиги Европе. Динамо је последњи са четири бода.

Манчестер сити је у групи Г на свом терену победио Севиљу 3:1. Голове за Сити дали су Рико Луис у 52, Жулијан Алварез у 73. и Ријад Марез у 83. минуту. Једини стрелац за госте био је Рафа Мир у 31. минуту. Српски репрезентативац Немања Гудељ играо је за Севиљу у првом полувремену. Копенхаген и Борусија из Дортмунда играли су 1:1. Гости су повели голом Торгана Азара у 23. минуту, а изједначио је Хакон Арнар Харалдсон у 41. минуту. Прво место на табели освојио је Манчестер сити са 14 бодова, док је Борусија друга са девет. Севиља је трећа са пет бодова, док је Копенхаген последњи са три.

Пласман у осмину финала Лиге шампиона изборили су Бајерн, Челси, Манчестер сити, Наполи, Порто, Реал, Тотенхем, Бенфика, Клуб Бриж, Борусија (Д), Ајнрахт, Интер, Лајпциг, Ливерпул, Пари Сен Жермен и Милан. Жреб осмине финала Лиге шампиона биће одржан седмог новембра од 12 сати у Ниону.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести