Биће поднета тужба против Универзитетског спортског савеза Србије

БЕОГРАД: Универзитет у Београду ће највероватније до краја недеље поднети тужбу против председника Универзитетског спортског савеза Србије (УССС) Синише Јаснића због злоупотребе имена и грба Универзитета у Београду на Европским универзитетским играма у Коимбри у јулу ове године, изјавила је данас ректор Универзитета у Београду Иванка Поповић.
Popovic Ivanka/Tanjug
Фото: Tanjug

"То је једна јако ружна епизода и ми просто морамо да чувамо углед Универзитета у Београду и да реагујемо јер се УССС поставио изнад Универзитета и сматрао да има право да креира екипе Универзитета, а он то право нема", рекла је Поповић.

Она је на седници Сената Универзитета у Београду, између осталог, навела да је УССС сам окупио екипе за учешће на поменутим играма и дао им назив Универзитет у Београду.

"Од свих тих екипа једино је екипа мушког футсала потврђена од стране Универзитета у Београду као наш тим, а сви остали тимови су својатано име и грб Универзитета у Београду", навела је Поповић.

Додала је да су се у сваком тиму одређеним индиректним путевима нашла можда по два студента Универзитета у Београду да би се дао "мали легитимитет тој екипи".

"Ми смо се жалили Европској универзитетској спортској асоцијацији (ЕУСА) да то нису наше екипе, да их не признајемо и да се одричемо постигнутих успеха јер нису наши. ЕУСА нас стално враћа на УССС, стварајући тиме апсурдну ситуацију да удружења и асоцијације које су ту да фацилитирају студентско бављење спортом заправо постављају правила универзитетима и да се УССС поставио изнад Универзитета дајући себи за право да саставља универзитетске екипе", додала је Поповић.

Стога ће, поновила је, највероватније до краја недеље бити поднета тужба против председника УССС. 

Београд ће, иначе, 2020. године бити домаћин наредних Европских универзитетских игара. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести