Бивши фудбалери Борца сутра почињу штрајк глађу

ЧАЧАК: Бивши фудбалери Борца сутра од 19 сати испред општине Чачак почеће штрајк глађу, први у историји светског фудбала, након што је истекао рок од 10 дана да им се исплате дуговања.
lopta tanjug.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Како се наводи у саопштењу Синдиката професионалних фудбалера Независност, градски функционери преварили су их на начин да су десетине милиона намењених ФК Борац уплаћивали на рачун планинарског друштва Оморика из Бајине Баште и тако прали буџетски новац.

"ФК Борац је свесно и уз подршку градских функционера доводио играче у клуб, унапред припремљеном преваром да их неће платити, а то су чинили да би имали алиби за извлачење пара из клуба", наводи се у саопштењу.

Сутра је историјски дан за српски фудбал и очекујемо подршку свих фудбалера али и јавности, истичу из Синдиката.

"Свако од фудбалера ко жели, може овим момцима да пошаље видео поруку подршке, појединачну или групну, то би им пуно значило. Сутра је дан када ће цео свет чути како се плански варају спортисти који су бољи део нашег друштва и како једна општина пљачка сопствени народ извлачењем новца кроз спорт", поручују из Синдиката.

Такође, у Чачак ће сутра као подршка доћи и бивши фудбалери ФК Јагодина који такође покушавају да дођу до зарађеног новца.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести