Бојан Чечарић у Краковији

Веома добре игре које је пружао током годину и по дана у дресу Спартака Ждрепчеве крви учиниле су да  Бојан Чечарић (25) пронађе инострани ангажман.
Bojan Cecaric/cracovia.pl
Фото: cracovia.pl/ Потпис уговора и добродошлица у Краковију: Бојан Чечарић

Он је потписао уговор на три и по године с пољским суперлигашем Краковијом и од њега се очекују запажена издања и - голови. Вредност уговора, што се суботичког клуба тиче, износи око 150.000 евра.

- Ово ми је нови, велики корак у каријери, уједно и мој први инострани ангажман - рекао је Чечарић по потписивању обавезе с Пољацима. - Контакт с Краковијом сам успоставио још прошле зиме, када су се на зимским припремама састали Спартак и ова екипа. Људи из Краковије су ме пратили у протеклих годину дана и, ево, сада сам постао њихов члан. Истовремено, захвалан сам људима из Спартака на поверењу и прилици да се докажем, а стручном штабу и саиграчима на помоћи да постанем то што јесам.

Истичући да га у игри красе брзина и снага у дуелима, као и добар скок и борбеност, популарни Чечара је нагласио:

- Краковија је велики клуб, пратио сам њене игре и знам да није најбоље стартовала у овој сезони.Касније је почела да игра боље и надам се да ћемо успети најпре да уђемо у плеј-оф, а после и да обезбедимо место у Европи. Циљ ми је да се изборим за место у стартној постави и оправдам очекивања клуба и навијача. Желим да се покажем у најбољем светлу и да оставим траг у новој екипи.

Чечеарић истиче да је веома задовољан  због новог ангажмана.

- Настојаћу да у свакој утакмици пружим све од себе и да добрим играма допринесем остваривању жељених резултата. Надам се да ће све ићи својим током, а за сада једини проблем ми представља непознавање пољског језика. Све се, међутим, да научити и верујем да ћу веома брзо и ову препреку савладати казао је Чечарић.

Чечарић је каријеру почео у Радничком из родне Нове Пазове, а пут га је потом одвео у Јавор из Ивањице и Нови Пазар. Следећа станица била му је екипа Младости из Лучана, из које је, у лето 2017. године, прешао у Спартак, за који је одиграо 58 утакмица.

А. П.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести