Борјан: Европа не прашта, казна за промашаје увек стиже...

БЕОГРАД: Голман Црвене звезде Милан Борјан истакао је да је његов тим показао квалитет у два меча са московским ЦСКА, упркос томе што је из Лиге Европе елиминисан без постигнутог гола, као и да је направљена добра подлога ка следећем циљу - освајању дупле круне и пласману у Лигу шампиона наредне сезоне.
Borjan Milan/Fonet
Фото: Фонет/А. Барда

Звезда је завршила овосезонску мисију у Лиги Европе у шеснаестини финала поразом у Москви 1:0, након што у првом сусрету у Београду није било погодака.

"Нисмо имали среће, одиграли смо добру утакмицу у Москви, изузетно сам поносан на саиграче јер смо у оба меча показали да смо велики тим, Звезда сваке године мора да буде у Европи и Лиги шампиона. Ово је само корак напред ка томе, сада се окрећемо првенству", рекао је Борјан новинарима после утакмице у Москви.

Борјан, као и сви у табору црвено-белих, жали за шансама Александра Пешића и Ел Фардуа Бена у финишу меча.

"Видео сам лопте у мрежи ЦСКА, ипак није се десило. Европа је то, кад не искористиш прилике стиже казна. Пешић и Бен одлично раде посао, верујем да ће у Суперлиги дати много голова и помоћи у освајању титуле".

Чувар мреже Звезде прокоментарисао је одлуку португалског судије Мануела де Соузе да не свира руку Марију Фернандесу у акцији из које је Алан Џагоев постигао једини гол на утакмици на ВЕБ арени.

"Очигледно је да је судија направио грешку, дешава се... Ипак, у два меча нисмо постигли гол, пропустили шансе и морамо да наставимо даље", рекао је Борјан и подсетио да је ове сезоне раније направљен историјски успех за Звезду после 26 година.

Похвалио је и атмосферу на утакмици, али уз речи да је било много хладно.

"Све је то фудбал, у првом полувремену је било хладније. Услови су исти за обе екипе. Трудио сам се да се крећем на голу, а и држао ме је адреналин", закључио је Борјан.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести